[操作疑難] Netgear AirCard 785S 新 Firmware 出事?

我屋企用開 Netgear AirCard 785S 插原廠 Cradle 黎上網, 長時間用所以無插到電池,用左半年都無咩問題,但係早幾日就發現突然用唔到,不停自動 Reboot,之後就發現唔插電池,就咁 USB 拎電就會出問題,插番電池就可以正常開機。

今日岩岩拎左去代理整,佢檢查完換過部新既比我。返到屋企試過部新機,唔插電池直接插番落去 Cradle 度用,無問題好正常,不過之後 OTA 更新完 Firmware 就出事,更新完即刻好似之前一樣,不停 Reboot,最後插番電池入去用又正常番。

睇番依家 OTA 個新 Firmware 係上一個月出,我懷疑我之前個部可能係無啦啦自動更新左 Firmware,可能個新 Firmware 有問題,所以連依家換過部新機都係一樣。

有無 Ching 都係用緊 AirCard 785S,最近又更新左最新既 Firmware,可唔可以幫手試試?唔插電池,直接 USB 取電,係唔係都係會不停 Reboot?

最新 Firmware NTG9X25A_02.14.04.13 Build Date: 05/03/16

試咗,無師兄所講不停reboot問題。會唔會係cradle問題?師兄有冇試下唔用cradle,淨插usb線?

試咗,無師兄所講不停reboot問題。會唔會係cradle問題?師兄有冇試下唔用cradle,淨插usb線? ...
pixels 發表於 2016-6-29 19:08

早幾日代理覆左我,佢地發現係新 Firmware 既問題,要等 Netgear 個邊解決

我試過唔插電池,插 USB 都係唔得

早幾日代理覆左我,佢地發現係新 Firmware 既問題,要等 Netgear 個邊解決

我試過唔插電池,插  ...
trendhk 發表於 2016-6-29 23:50

咁樣可能我好彩啦!我都係上星期先OTA update咗firmware,但係就冇出問題。希望代理快啲解決到師兄嘅問題。

順便一問,師兄而家用緊邊個型號cradle,喺邊度同幾錢入手呢?

咁樣可能我好彩啦!我都係上星期先OTA update咗firmware,但係就冇出問題。希望代理快啲解決到師兄嘅問題 ...
pixels 發表於 2016-6-30 19:51

DC113A,中央田買,好似 HK$7xx,唔太記得。