屯門新墟村pccw做埋d無謂野

我住屯門新墟村年幾前半條村有vdsl 100m...另一半話唔夠人數所以唔整。。。PCCW e家可能知hkbn光纖9月頭會到e家問都唔問夠唔夠人就整埋果半條村vdsl。。。。其實真係好奇怪點解仲要食老本用電話線。。。hkbn光纖一到跟本唔會再有人用pccw.....hkbn價錢又平過佢又快過佢係人都識簡la.....點解唔整光纖同hkbn搶客仲做埋d無謂野vdsl真係曬錢曬心機
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

早排我經過新墟村附近都見過有街站,再之前有塊板邀請商討光纖事宜,跟著就話有動工,估唔到另外幾條村都有份

恭喜

係呀見到即時登記。。100mvdsl仲有幾個月約一完即走

最攪笑登記有5包公仔麵同10蚊麥當奴卷送。。。邊到學似pccw又要收你安裝費又貴月費呀成隻吸血鬼咁

PCCW唔系話光釬入屋么???

Pccw vdsl BT 外國嘢應該快過 bb1000

我住屯門新墟村年幾前半條村有vdsl 100m...另一半話唔夠人數所以唔整。。。PCCW e家可能知hkbn光纖9月頭會 ...
hung1983 發表於 2016-7-2 02:06

PCCW 而家唔上光纖﹐最大原因咪係要逐間屋拉新線入屋囉﹐這一點係最花人手物力﹐仲要唔知班鄉親是否支持﹐為求快有得提升﹐自然首選VDSL2。

日後會唔會再上光纖﹐真係放長雙眼睇﹐應該都要2-3年後才有消息。事關真係轉用HKBN的客﹐你2-3年內根本受合約所限﹐無辦法搶回。
所以﹐一係借VDSL2 去氹班客簽2年留客﹐2年內有光纖令他們唔會轉台。或者預左唔見一批客﹐2年後做好光纖﹐便可在HKBN爭番批客。
不過﹐以PCCW過去的性格﹐繼續食老本的機會係唔細的。

係呀見到即時登記。。100mvdsl仲有幾個月約一完即走
hung1983 發表於 2016-7-2 08:51

完約唔好即走﹐要睇HKBN實際幾時用得﹐真係安裝完用到HKBN才cut PCCW﹐最怕係街線工程有延誤﹐同埋入屋段有技術困難而有延誤。

最多過渡性月費可能高少少﹐總好過HKBN唔知實際可用的日子﹐兩頭唔到岸。

完約唔好即走﹐要睇HKBN實際幾時用得﹐真係安裝完用到HKBN才cut PCCW﹐最怕係街線工程有延誤﹐同埋 ...
peter_chan 發表於 2016-7-2 10:26

唔怕我出年1月到期應該都差唔多會有我都預左佢會遲

PCCW唔系話光釬入屋么???
陳生 發表於 2016-7-2 09:50

從未聽過佢話整光纖