快速度網吧或樓上cafe介紹, 工作用途

Hi
是咁的需要搬HOSTING 30幾GB嘢,  屋企龜速8M, 唔想阻家人用,
所以想揾 快速度網吧, 樓上cafe 有得上網地方攪. 有無好介紹?  最好無煙味, 乾乾淨淨

利申小弟未去過網吧的...

thanks

如POST錯群, 唔好意思! 請刪.

最簡單方法 :

1. 同hosting公司講﹐睇下可唔可以帶USB之類去server到直接copy野。

2. 搵個可信可靠的friend(有高速寬頻的朋友)﹐請人食餐飯﹐順便聯誼一下。

3. 如果有收費 WIFI戶口 + notebook﹐去一些光纖底的wifi 熱點。

除左比好多錢 hosting 公司同你上去 local 抄野走之外
你只可以慢慢抄走,可能要兩星期 ...

因為你試下用 bb1000 抄走:
1)個 rack 一只得 100M,快極都係100M
2)你一直食盡 bandwidth,佢/dc 一定 block 左你,之後警告/罰錢

hosting 冇SSH? 有咪tar完再sftp去新機/google/dropbox.
新機有冇ssh? 有咪直拉接去舊機download.

再唔係買張smartone 4G咭...

除左比好多錢 hosting 公司同你上去 local 抄野走之外
你只可以慢慢抄走,可能要兩星期 ...

因為你試下用  ...
fatdog 發表於 2016-7-4 17:20

樓主都走人﹐扯到brandwide 被警告都唔怕

樓主都走人﹐扯到brandwide 被警告都唔怕
peter_chan 發表於 2016-7-4 17:31

到時抄到一半比人 鎖左 要罰錢 唔好話冇人提

同間Hosting 無咩好傾, 幫襯左好多年, 愈做愈差!
夜晚/假期先得閒, 朋友個個一家大細, 唔想攪住人幾日.
舊hosting 冇SSH? 諗住BACKUP左先. 預分幾日攪.
電話卡好多6G限, down 時要睇住數據, 要換卡...

嘅然係咁 ...
你咪用屋企條 8M ...
以 800KBps 分十幾大堆,慢慢抄,終有一日可以完成

回覆 7# fatrider555

SMARTONE $48卡
24蚊用全日
過5GB唔會有咩特別限
30GB抄一兩日乜都抄哂
成本有限

嘅然係咁 ...
你咪用屋企條 8M ...
以 800KBps 分十幾大堆,慢慢抄,終有一日可以完成  ...
fatdog 發表於 2016-7-4 18:46

唉!講呢d