網上行200M 500M 1000M分別

想問下200M 下載速度係唔係最快得2X MB/S 咁500M 同 1000M 個分別有幾多到? 因為想upgrade

除八就係理論上限

你自己一般上網無咩分別
你開server比人下載野(你上傳野比人),人地就覺得開心,仲要多人用先有效益

除八就係理論上限
max918 發表於 2016-7-8 11:41

所以如果升左1000M dw野有可能去到100mb/s?

wilson88799 發表於 2016-7-8 11:55

係1000Mbps 或 125MBps。

wilson88799 發表於 2016-7-8 11:55

都要對方(source)的upload有1000M 才有用﹐如果對方只有200M upload﹐你download的極限亦只係200M。

如果同時下載幾個檔案(upload speed total >1000Mbps),理論上係得嘅。
(實際上要睇埋部電腦食唔食得晒1000Mbps速度,IXS話要i7以上先得,我部陳年i5 NB+CAT6 得5xxMbps!)

如果同時下載幾個檔案(upload speed total >1000Mbps),理論上係得嘅。
(實際上要睇埋部電腦食唔食得晒1000 ...
jc0604535 發表於 2016-7-8 13:02

Core2已經足夠,主要係hardisk夠快已經ok

via HKEPC Reader for Android

你點用先??

你點用先??
Frozen 發表於 2016-7-8 13:53

以我係steam dw gmae 得2XMB 想知道升左之後會唔會快d 如果唔會就唔升