網上行死了?

剛剛上網,上上下上唔到,睇下光纎機,著了紅燈
再入去my hkt 技術支援測試下, 之後話   「由於現正進行網絡升級/維護工程,服務可能會受到短暫影響,我們會盡快恢復正常服務。不便之處,敬請原諒。」     

玩野  2:00am進行網絡升級/維護工程

好彩屋企仲有個3 免費寬頻代替 , 屋企有2個寬頻好處

剛剛上pccw 在線客服問
結果

就您嘅查詢,現時您嘅住宅區域正在進行網絡工程,期間網絡有機會出現未能連線嘅情況。
再追問:
好抱歉通知 xxxxx,您嘅住宅區域而家有個緊急既網絡維修,我地師傅已經搶修緊。
再追問:
是的,真係非常之抱歉。我地師傅已經搶修緊,而有關服務會好快回復正常。
再追問:
明白閣下有關網絡維修既關心,真係唔好意思,因為有關緊急既網絡維修係突發既,而我地師傅已經調查緊,並會盡快維修好網絡。
再追問:
真係唔好意思 xxxxx,我地呢邊暫時未有相關資料,而我地師傅已經進行緊調查,同埋會盡快搶修返。

2:00am 我住宅區域而家有個緊急既網絡維修?? 有人掘路?固意破壞??  如果係網絡升級/維護工程/網絡工程,點會事前冇通知,邊有可能話進行就進行工程?

而家正常了, 但發現ip 唔同了 168.70?  
之前好似試過168字頭,但唔係168.70 , 168.70 第一次見

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你用的係住宅寬頻,唔係商業寬頻,ISP 無責任要它24/7/365 咁正常...
況且人地半夜做main 係正常程序,就係將影響減到最低...

你用的係住宅寬頻,唔係商業寬頻,ISP 無責任要它24/7/365 咁正常...
況且人地半夜做main 係正常程序,就係 ...
Dundee 發表於 2016-7-13 03:21

住宅寬頻就唔需要24/7/365 ??  係咪可以提供唔到1日都得??   我比得錢,佢就有責任提供服務

原來168.70係 imsbiz. ip

夜晚唔做工程, 唔通你想佢下晝八點做?
可能佢以為影響少索性唔出通知

夜晚唔做工程, 唔通你想佢下晝八點做?
可能佢以為影響少索性唔出通知
Once 發表於 2016-7-13 03:30

夜晚我要上網,何況係2:00am,  2:00am好多人未訓既,何況明日dse嚴重影響人上網傾訴+放鬆

如果4:00am先做工程,我覺得可以接受, 將影響減到最低

朝早做唔得??朝早做話之佢死

夜晚我要上網,何況係2:00am,  2:00am好多人未訓既,何況明日dse嚴重影響人上網傾訴+放鬆

如果4:00am先做 ...
林卓希 發表於 2016-7-13 03:36

夜得濟可能要比多d 特別津貼師父, 而且萬一整壞左都要時間修復
如果唔係緊急工程無出通知做就衰d

如果4:00am先做 ...
林卓希 發表於 2016-7-13 03:36

哥哥,人地大公司,服務對象唔係學生,係全港市民...
而全港市民大多數都係上班一族,半夜訓覺...
同埋已經係選擇了Weekday 而唔係Weekend 做main...
睇開D,好唔好...冇BB 一陣唔會死...