屯門新墟村hkbn萬匯接近完工

就黎有hkbn用la。。。pkkw等食蕉la
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我條村呀,Eric重話7月25就有得用

條村5月開工,一個星期得2日有人掘地,有時重成2個星期冇人開工

原來D人去曬另外D村到做野

好心佢就一氣呵成啦

搵散工係咁ga la,忍耐吓...

條村5月開工,一個星期得2日有人掘地,有時重成2個星期冇人開工

原來D人去 ...
jayden1127 發表於 2016-7-30 13:13

你話一氣呵成就一條呵氣咩,依家香港D師傅好惡架

我最近跟幾單工程, PCCW又好,和記又好,政府工程又好,都係做一兩日又拖幾日再開工
尋晚PCCW話黎8個師傅答應左拉線,諗住一日完
結果朝早就有3個話唔黎, 做左2日都未做完,又要等多一個星期先有期,
香港D工程好似好唔憂做,隨便放飛機都冇問題~反正你都搵唔到第二個人

叫d村民一起幫手..掘地

原來D人去 ...
jayden1127 發表於 2016-7-30 13:13

唔係喎e邊日日開工架喎6月尾拜完神到e家7月尾都差唔多攪掂

唔係喎e邊日日開工架喎6月尾拜完神到e家7月尾都差唔多攪掂
hung1983 發表於 2016-7-30 16:18

我果到上年12月拜神- -
2月頭貼掘地紙
本身話3-4月有得用
但到而家都係掘得果一半,巷都未入到

堆黑色線(光纖?)露出黎唔驚打風落雨咩@@ 我見戶戶都係咁

另外景峰球場同輕鐵路段之間行人路有中港網絡 萬匯挖地,唔知關唔關新墟村事...

圖入邊個金屬箱好似寫住HKCNW wo~
係咪遲下HKCNW都做埋住宅寬頻?

圖入邊個金屬箱好似寫住HKCNW wo~
係咪遲下HKCNW都做埋住宅寬頻?
chowegg 發表於 2016-8-7 12:07

香港寬頻的光纖接駁盒。