剛剛收到網上爬推廣200M寬頻的信

今日收到封信,話咩8月28日/前申請夏日限定禮品,之前仲諗緊轉唔轉100M $98 plan,而家要再諗諗...

佢封信有個優惠編號 日期寫8月4日,即係應該唔同屋苑有唔同組合?有冇師兄收到類似o既信

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實你想問咩

其實你想問咩
留白兄 發表於 2016-8-7 11:28

想睇下有冇人收到類似既信,睇有冇唔同offer

200M,,,咁多野送...

你仲諗100M...唔係呱

100M:$98x30個月=$2940
200M:$138x30個月-($300+$200)超市=$3640(平均每月$122)
做生意諗過度過點會做蝕本生意,邊樣好就真係見仁見智

樓主, + 同 * 係代表D乜?

樓主, + 同 * 係代表D乜?
NeTZoO 發表於 2016-8-7 20:09

*係優惠只適用於居住在指定屋苑及於8月28日/前新申請網上行寬頻及NowTV客戶,亦同時適用於申請上述服務的NowTV客戶

+係根據所申請的網上行網絡由您住所的數據機的寬頻線連接至第一台網絡器材或機樓之網絡規格

200M,,,咁多野送...

你仲諗100M...唔係呱
chunchun18422 發表於 2016-8-7 18:18

因為唔想有nowTV,我屋企入線位及電腦 同 電視係打對面,如果要nowTV,要經水喉明喉拉線過去,而家固網電話就做緊呢樣野,但唔打算再用固網電話。

如果唔要nowTV,佢可以再送多少少coupon就好,但街霸未必有$200額外coupon,offer隨時更差

6GB sim都用得著,而家用緊儲值卡,不過轉台煩少少,但唔係問題

100M:$98x30個月=$2940
200M:$138x30個月-($300+$200)超市=$3640(平均每月$122)
做生意諗過度過點會做蝕 ...
beecup 發表於 2016-8-7 20:01

200M佢冇寫要唔要$280安裝費...

我一個月平均流動數據費係$70,當扣$840,當要$280安裝,平均$103/月

$280安裝費應該是要收的

$280安裝費應該是要收的
beecup 發表於 2016-8-7 21:15

岩岩上網睇,要安裝費  ...但禮品有D唔同
1、1TB硬碟+風扇
2、printer+風扇
3、SIM+$500 coupon

第3項最岩,三個選擇都冇nowTV ,佢寫呢個優惠期寫到15/8完,希望16/8後會送多D,遲D拎住個網上offer問街霸有冇多D coupon

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊