求一隻router有pptp server,雙wan品牌不限

原有個隻r6300v2太垃圾,整黎黎去都整唔到直接買過個 buget1000~1500左右
謝謝

Draytek...
有雙WAN...
Budget fulfill...
有VPN Function...呢樣上官網或問香港代理advise

Draytek...
有雙WAN...
Budget fulfill...
有VPN Function...呢樣上官網或問香港代理advise ...
Dundee 發表於 2016-8-12 02:53

想請問一下 雙wan可唔可以張兩間唔同公司既線整合黎提升個上網速度呢?小弟屋企有1條和記1條pccw

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

你要有幾多M 效能?

RT1900ac
符合晒你三個要求

年頭由6300v2轉呢部

想請問一下 雙wan可唔可以張兩間唔同公司既線整合黎提升個上網速度呢?小弟屋企有1條和記1條pccw : ...
chriswai33 發表於 2016-8-12 03:17

理論上係可以的﹐設定雙wan 為 load balancing模式。

不過﹐唔係所有野都做到分開2條線出街的。
同埋﹐唔知隻router是否做到同一部機都可以自動分流去2條線出街﹐可能只係白痴到只可分派不同機用不同線。

最後﹐以你的情況分流左唔一定會快﹐例如原本用A線出海去某處係快﹐隻router同你用B線﹐死得。

理論上係可以的﹐設定雙wan 為 load balancing模式。

不過﹐唔係所有野都做到分開2條線出街的。
同埋﹐ ...
peter_chan 發表於 2016-8-12 09:47

明解

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

RT1900ac
符合晒你三個要求

年頭由6300v2轉呢部
ArchRanger 發表於 2016-8-12 09:46

謝謝您寶貴意見