想提升至光纖寬頻

一直用pccw寬頻,想提升至光纖寬頻,師傅入屋安裝話大型傢俬(不能移開)阻住位,不能把線更換。請問怎麼辦?可以轉用其他公司嗎?

一直用pccw寬頻,想提升至光纖寬頻,師傅入屋安裝話大型傢俬(不能移開)阻住位,不能把線更換。請問怎麼辦? ...
kawaii168 發表於 2016-8-15 15:05

你應該先搞掂下你d大型傢俬...
唔係邊間都一樣....

唔搞d傢俬,飛明線(唔換線)自己貼喉得唔得?

屋企用要行光纖做咩?
imac1997 發表於 2016-8-15 11:13 PM

條光纖唔入屋點用光纖寬頻?唔通轉返Cat5先入你屋?

唔搞d傢俬,飛明線(唔換線)自己貼喉得唔得?
rickysuper 發表於 2016-8-15 16:16

即係由lift lobby拉條明線入屋

你肯管理處都唔肯

同埋點樣入屋先?係大門上面轉個窿?定係門罅入跟住一日開門閂門夾幾十次?

via LG E960, LG H815T, HTC Flounder LTE

即係由lift lobby拉條明線入屋

你肯管理處都唔肯

同埋點樣入屋先?係大門上面轉個窿?定係門罅入跟住一 ...
astrial 發表於 2016-8-16 06:33 PM

我棟大廈基本上全部光纖真係由機房經lobby牆角底經屋門底既罅入屋的。唔係咁唔通鑽牆咩?d師父手工得架,人地一日唔知飛幾多呢類線啦。我既隔離上下都係咁入屋的!單棟私樓管理處鬼理你咩。

我棟大廈基本上全部光纖真係由機房經lobby牆角底經屋門底既罅入屋的。唔係咁唔通鑽牆咩?d師父手工得架, ...
rickysuper 發表於 2016-8-16 22:46

鑽牆我真係見過,親戚嘅單幢舊式大廈。不過就係鑽完經電視天線喉入屋

如果係冇王管嘅就即管去做

回覆 7# astrial

我識得既住單棟大廈的朋友大部分都係門罅入。無乜人肯比錢鑽牆的。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

無乜人肯比錢鑽牆,又要搭棚
樓主搞掂下你d大型傢俬就OK

回覆  astrial

我識得既住單棟大廈的朋友大部分都係門罅入。無乜人肯比錢鑽牆的。

...
rickysuper 發表於 2016-8-16 23:24

如果樓主自己都知有人甘做, 點解仲要上泥問??