旅行router分享

雖然功能好弱雞,但好穩定同signal唔錯,放喺酒店書枱,入去洗手間都收得好好,好似仲好過以前tplink部盒仔

PRO:

• 的式(~3.5 x 3 x 2.5 cm)、輕;去旅行,細得1cm就1cm,輕得一兩就一兩
  • USB供電;唔駛帶多隻牛/揾插蘇插,位置好靈活
  • 平;幾十文跌咗都唔肉痛

CON:

• 功能簡單,wifi只有150M;睇在佢咁的式份上,我唔介意
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# yytly

成個post搵黎搵去都搵唔到咩Model

回覆  yytly

1597532468000 發表於 2016-8-29 00:50

講左重點

我用呢隻華碩 WL-330NUL travel router 一樣掂,相信好難細得過佢,最方便係可以做埋 Mac/PC 既 USB LAN,萬一真係唔用得 WiFi 都無問題
試過搬屋唔得閒開箱搵返家用 router,係屋企插住用幾個禮拜都仲好 stable

講左重點
kofz 發表於 2016-8-29 01:27

right ... what's the point

I use qnap qgenie

我用呢隻華碩 WL-330NUL travel router 一樣掂,相信好難細得過佢,最方便係可以做埋 Mac/PC 既 USB LAN ...
fakeman 發表於 2016-8-29 15:20

WL-330NUL 和 TL-WR702N都有用過...
如果講wifi和開機速度....一定係TL-WR702N快好多....
但WL-330NUL真係得個細字, 優點係連埋usb線+hotspot share
但價錢真係TL-WR702N完勝....

我去旅行會帶細細個 1條天線既家用ROUTER去
信號都幾好

回覆  yytly

1597532468000 發表於 2016-8-29 00:50

原来手快快加漏咗一張圖都唔知,謝謝提醒

WL-330NUL 和 TL-WR702N都有用過...
如果講wifi和開機速度....一定係TL-WR702N快好多....
但WL-330NUL真 ...
charcsc2000 發表於 2016-8-29 15:40

我會用 hotspot share,同埋工作需要我真係會用 USB LAN,tplink 果個已經搞唔掂