想問問 i-cable130M plan upload 係10Mbps 定30Mbps?

而家用緊50M,
遲啲約滿可能會升上去130M,
睇佢官方網頁upload係10Mbps,
但聽好多人講係30Mbps,
又有啲人話以前係30,現在係10,
想問問究竟係30定10Mbps,
謝謝!

30.
我最後一次測是2016-3-18. 28.99, 有9成速.

30M, speedtest upload 也有8,9 成

請問宜家130M/200M 做幾錢一個月? , 我見上網續約要 平均 $142

我之前用開~$140 130M plan. i-cable我都用左十年喇, 但依家upload 晚上peak hour長期得返幾百kb.... 嬲嬲地轉左去HKBN.....

回覆 3# victor59hk

可以pm我 如果想知

而家用緊50M,
又有啲 ...
Lee Chiu Wai 發表於 2016-9-19 20:40

舊約30,新約10

而家用緊50M,
又有啲 ...
Lee Chiu Wai 發表於 2016-9-19 20:40

Contract 10

我之前用開~$140 130M plan. i-cable我都用左十年喇, 但依家upload 晚上peak hour長期得返幾百kb.... 嬲嬲 ...
rickysuper 發表於 2016-9-20 12:43

首先,要有得轉
Icable 對PCCW $298, 我用icable

舊約30,新約10
whitechunk 發表於 2016-9-21 20:54

一Renew自動轉10

而家用緊50M,
又有啲 ...

Written 一定10
Practically, some says dont change modem, to keep old 30