進行自動化交易 要小心 網上行的網上相簿問卷調查騎劫

進行自動化交易 要小心 網上行的網上相簿問卷調查騎劫

https://youtu.be/5Ryh22BTbiw

會JAM 左唔比你連出街.. 唔比你連出去.. 直到你作出選擇...

pccw都唔係第一次咁玩....

DGCNYO 發表於 2016-9-20 12:55

幾年前我已經遇過.. 果次我打上去HOTLINE..插到佢上天花板..
叫佢保証唔好再出現同類事件.....
跟住平靜左幾年... 依家又再次出番來..

所以出POST 提醒大家小心了... 下個可能係你...

我舊年試過!
仲要我唔起香港, 去左旅行!
老媽以為壞左, 煩左好耐先知乜事!

其實有無得投訴呢?

我都試過,真的好煩。

DGCNYO 發表於 20/9/2016 12:55

不錯,不是第一次了。

我記得數年前,數次在 Browser 突然彈出「邀請服務升級」通知,不回應的話,就什麼都不能做,連正在進行的下載都會被終止,當時我正在下載一些檔案,需要頗長時間,被終止就意味著要重新開始。

我之前都在 Email 中投訴過,之後就再沒有這種通知出現。

遇到同類事件,記住打電話去問候佢地父母

用佢個defualt DNS 好多時會比佢redirect做依D問卷野, 什麽特選客戶promotion. 打錯url又彈你去黃頁. 煩到死.

如果做緊d重要野果時先彈出黎真係d火都黎
所以用開HKBN十幾年死都唔轉PCCW
年頭已轉SMT

冇用default dns好耐