[操作疑難] TOTOLINK WIFI問題

想問下,我隻TOTOLINK A2004NS係支援2.4同5.0GHZ,而家個2.4GHZ好似連唔到,請問有咩方法TEST下同埋邊度可以攪攪?

想問下,我隻TOTOLINK A2004NS係支援2.4同5.0GHZ,而家個2.4GHZ好似連唔到,請問有咩方法TEST下同埋邊度可以攪 ...
takeoto 發表於 2016-9-20 20:06

Set different SSID for 2.4G and 5G wifi networks to test for connectivity.

SSID 係邊SET我對呢方便唔太認識....
試過真係個2.4 CONNECT唔到

師兄,試吓係訊道個度揀次強嗰個,你依家一定揀最好嗰個但連唔到

師兄,試吓係訊道個度揀次強嗰個,你依家一定揀最好嗰個但連唔到
wnning33 發表於 21/9/2016 05:32

師兄,即係邊度揀?係手機定要入router個介面?之前一直用開都冇問題。。

手機剩係搵到proxy同 ip既設定

via HKEPC Reader for Android

師兄,即係邊度揀?係手機定要入router個介面?之前一直用開都冇問題。。

手機剩係搵到proxy同 ip既設定 ...
takeoto 發表於 2016-9-21 09:07

router 入面嘅setting
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

router 入面嘅setting
st1000 發表於 21/9/2016 11:20

我入左去,係揀左呢個

還是揀邊個?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我入左去,係揀左呢個

還是揀邊個?
takeoto 發表於 2016-9-21 21:03

你SEARCH下邊D CHANNEL 少人用先啦