用左近3年的Draytek 2960 死左

今朝用用下, 同事話AP wireless 上唔到網
之後Reboot ---- failed
完全入唔到ADMIN PAGE - ACT一秒一閃
只好去FACTORY RESET...
長著QOS, USB1 USB2

上官網DOWNLOAD Firmware Upgrade Utility
192.168.1.1 Ping 唔到

有冇師兄試過咁, 今日會買過隻新
但都想將舊還原的用得番

壞火牛?
火牛用耐左多數推唔起,會hang左係度或auto reboot
買左隻新試下用隻新牛插去舊機試下,如果一樣Watt數

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# kenny_lkn

2960 內置火牛的

話時話公司部野都用左三年幾

我都覺得火牛的問題比較大,
所以等新的2960 先
不過今日去深水埗問全場冇貨, 要下星期4先有貨返.
而家用住普通ROUTER頂住

2960 我都用左差唔多3年....加埋隻AP 902  真係1日唔死1日都唔駛換
未來都未試過比人投訴 最長試過連續7個月不停高壓運作唔係UPDATE FW 我腍1年都冇問題.

我都覺得火牛的問題比較大,
所以等新的2960 先
不過今日去深水埗問全場冇貨, 要下星期4先有貨返.
而家用住 ...
rickychan03 發表於 2016-10-6 23:00

有冇問過代理有冇得CHECK?

有冇問過代理有冇得CHECK?
ococ 發表於 2016-10-7 23:54

今日攞左上代理, 要先比400 檢查
    約一星期後通知

回覆 3# Hippo

內置牛都是牛呀。。。。

回覆  Hippo

內置牛都是牛呀。。。。
cct241292 發表於 2016-10-8 23:56

新機火牛唔一定一樣, 就算一樣都唔係教人拆部新機入面隻牛玩而voild保養呀?

via HKEPC Reader for Android