[操作疑難] [雞肋] 外面150米 的地方, 有公眾電話亭 !

本人, 想引佢D WIFI 入屋,
當然先問左GOOGLE 大神,
只知呢度有CHING 以前都成功, 引公共WIFI入屋, 但係佢個位只有100米,
有CHING 試驗左可以去到150米??

唔該爸C打!

另一方面,
是不是買支天線就可以,
因為, UBNT 我唔識SET,
我仲有隻TPLINK 741 ROUTER 想用番

用眼望唔望到先

回覆 3# minki

望唔到

回覆  minki

望唔到
yesgoua 發表於 2016-10-10 23:03

望唔到就難啲,接到都唔會有幾穩定,無謂浪費時間。

回覆 5# hkwtongme

可惜,
    但是, 附近有間便利店, 是不是有最後希望 ?

回覆  hkwtongme

可惜,
    但是, 附近有間便利店, 是不是有最後希望 ?
yesgoua 發表於 2016-10-10 23:13

如果你係窗邊舉起部手機見唔到個SSID.. 死心..
見到如果時有時冇, 都可以死心.
永遠見到但connect唔到, 或者connect完好快斷, 先諗諗計.

家用router一定唔夠,可以分別買平板天線同機 或二合一機
唔要百分百連線,都要有機試先知.有時係某d時段同天氣先會收到
除非對方換平板或魚骨天線指向一棟大家都見到既樓

家用router一定唔夠,可以分別買平板天線同機 或二合一機
唔要百分百連線,都要有機試先知.有時係某d時段同天 ...
rutellor 發表於 2016-10-11 00:27

https://item.taobao.com/item.htm ... ;abbucket=10#detail

呢d得唔得?

呢d得唔得?
神田傲 發表於 2016-10-11 09:46

我買過條天線 (26dBi) UBNT, 我屋企 再隔一個單位 再收便利店wifi (60-70米), 見吾到 SSID
最後賣左