求教:cat6線邊度買到靚牌子?

如題,之前買左條唔知咩牌嘅cat6線點知其中一邊個頭超鬆+疑似唔夠速
想買過條但唔想再白買多次
想問各ching SSP邊度買到靚野?
有無咩牌子/鋪頭推介?
注:我屋企問題,要買條比較長嘅,大約7.5米先夠

另順便加問,如果想買個tester,邊度有+大約幾$?

華輝買patch cord啦
Network tester平既都係用DC試通唔通,不過直接用電腦試算啦
要試meet唔meet到spec既話....過萬一部

没店名嘅雜貨鋪網線   

via HKEPC Reader for Android

買 3m / amp / tyco 線 la ~

7.5米 其實唔係好長 ~

15米, 我都係咁用 la ~

華輝買patch cord啦
Network tester平既都係用DC試通唔通,不過直接用電腦試算啦
要試meet唔meet到spec既話. ...
eh 發表於 2016-10-13 10:07

跪求華輝位置
HERE↓?
http://weclonline.com/tchi/contactus.asp

另低手一問DC係乜?

小倫哥 發表於 2016-10-13 10:59

感謝CHING
另低手一問DC係乜?
之前見另一post好似都有ching話買平平地tester試線,如果我呢d低水平要求(只係試下大概通唔通+足唔足速)應該唔駛買貴野?
最低消費幾$左右?

跪求華輝位置
HERE↓?

另低手一問DC係乜?
gundammk2hk 發表於 2016-10-13 10:57

Direct current

就咁比少少電去, 試下, 有無 通電 ~

係HKEPC團購/Ashop存貨

感謝CHING
另低手一問DC係乜?
之前見另一post好似都有ching話買平平地tester試線,如果我 ...
gundammk2hk 發表於 2016-10-13 11:03

就咁比少少電去, 試下, 有無 通電 ~
平既 tester 只是測試, 條線有無夾錯線, 中間會唔會因為斷左, 而無電到.
HKD 100 樓下有交易.

如果你買 bear 的線, 可以唔洗用 tester
因為多數自己夾的線, 先要用 tester  睇下自己有無夾錯 ~

你搵部機, 拮住佢, ping test, speed test 就夠了.
唔洗浪費 hkd 100 幾十

買果 D , 如 fluke network tester, 好貴的, 唔值就咁玩.
就線平時拉線果 D , 都好少會買尾 D 貴野 ~
搵部機 拮住 ping 就夠 ~