[教學] 新買左隻TP-link C60, 連接好之後上不到300MB/S

小第使用網上行300mb, 連好新router之後手機同電腦lan線都係最盡去到95mb/s
請問有冇ching知道點解? 我跟個guide連接去dynamic IP 之後就用到.

C60 ...

4 × 10/100Mbps LAN Ports
1 × 10/100Mbps WAN Port

唔係GigaBit LAN最多100mb

唔係GigaBit LAN最多100mb
kung92 發表於 2016-10-18 20:30

咁請問ching點解wifi 果part都係得95mb?
LAN 線我可以插番原本modem有300MB
但係wifi唔係應該都可以射到多於300MB? thanks

回覆 4# kiuyou01

因為wan port 都係10/100

回覆  kiuyou01

因為wan port 都係10/100
sohin 發表於 2016-10-18 21:22

咁請問點先可以發揮到佢300MB UP既WIFI功能?

kiuyou01 發表於 2016-10-18 21:33

基本上無可能,無線同無線之間互傳,會有可能去到一百多啲。

kiuyou01 發表於 2016-10-18 21:33

兩個 wifi clients 互傳 file ...

你新買趁七日補水買隻有1000mb GigaBit 既router啦
C60好雞肋,有AC但無用

你新買趁七日補水買隻有1000mb GigaBit 既router啦
C60好雞肋,有AC但無用
kung92 發表於 2016-10-18 21:49

多謝禁多位ching, 等我仲以為平野有好野