點activate pocket wifi 裏面張儲值SIM card?

買咗隻 netgear AC790 + CSL 儲值咭,裝好開機但係點都用唔倒,因為張咭未activate個dataplan,電腦、手機都冇辦法連線到 AC790。

唔係咁lowB要拆張咭出黎搵部電話打*101*532*X# 再插番張咭入AC790下話......咁我去到外地手上啱啱又冇micro SIM電話咁咪企o係度?  到時要增值係咪又要拆張咭出黎攪呢?

AC790個interface搵極都唔見可以直接出SMS  USSD  (按鍵冇'+' 同 '#' )

定係我睇漏咗d 乜......?

其他牌子唔知,用緊紫米4G全網通$3xx, 可以透過手機apps sms

其他牌子唔知,用緊紫米4G全網通$3xx, 可以透過手機apps sms
minibanana 發表於 2016-10-24 13:06

用手機 aircard app連AC790,當個dataplan未activate,佢會彈個CSL 頁面出黎話你冇data,要你增值,但實情係因為send唔倒*101*532*X#去開通個dataplan ,所以冇data。

用電話send,再插返aircard用.

彈個CSL 頁面下面撳login, 之後簡full site, 再之後簡package subscription

activate dataplan 打既CODE 唔係一定要打電話先得既咩? SEND SMS 可以activate dataplan ?

師兄, 請問 "netgear AC790 + CSL 儲值咭" 可否 set "port forward"?

師兄, 請問 "netgear AC790 + CSL 儲值咭" 可否 set "port forward"?
PartimeTutor 發表於 2016-10-25 17:08

唔好意思,咁耐先覆~
Netgear AirCard 個mobile app 裏面有呢個function,不過我未試過。

用電話send,再插返aircard用.
ocean388 發表於 2016-10-24 13:26

就係唔想另外用電話做,否則....要check吓 pre-paid card balance 咪又吓吓要掹張咭出黎check…?
咁我IP 用nano SIM 咭,外遊時咪又要帶多個電話專為開通/check prepaid 咭用?
我知可以用套,但係吓吓要兩部機拆黎拆去都係煩~

冇理由設計D野咁dumb格~?!

activate dataplan 打既CODE 唔係一定要打電話先得既咩? SEND SMS 可以activate dataplan ? ...
hellfighter 發表於 2016-10-24 16:23

Sorry,I mean USSD。