[操作疑難] 3Com Switch 故障,粒 green power 燈長閃

有隻 3Com Baseline Switch 2928-SFP Plus
插完電,部 switch 粒 power 燈,綠色係咁閃,閃左一個鐘都唔長著,好似 boot 極都唔得咁

有無師兄知道可以點reset 或者發生咩事?

炒firmware或死電源

炒firmware或死電源
roytam1 發表於 2016-10-28 21:23

部野原本好地地,有一日突然咁

如果係咁嘅狀態同炒左firmware,係咪有條rj45/serial or usb都入到console?係就要去買@@

如果死電,有無得攪?

如果係咁嘅狀態同炒左firmware,係咪有條rj45/serial or usb都入到consol ...
傳紙仔 發表於 2016-10-28 22:59

要用serial頭, set番好個baud rate就入到 (應該console port下面有寫, 冇就應該9600)
但係3com firmware都幾難搵

建議你買過隻好d

如果係內置火牛,開殼睇下裡面有無電容脹、漏汁...

要用serial頭, set番好個baud rate就入到 (應該console port下面有寫, 冇就應該9600)
但係3com firmware都 ...
s123456799 發表於 2016-10-28 23:18

姐係呢類?
http://e22a.com/h.bOaup1?cv=AASCeyPm&sm=4e7912

如果係內置火牛,開殼睇下裡面有無電容脹、漏汁...
寂寞的FSY 發表於 2016-10-28 23:40

內置牛。我諗死容有機
放左係櫃入面,一晚就死左

如果係咁嘅狀態同炒左firmware,係咪有條rj45/serial or usb都入到consol ...
傳紙仔 發表於 2016-10-28 22:59

真係死電源唔一定有得搞,因為有可能死順手帶走左main board嘅元件都唔定

真係死電源唔一定有得搞,因為有可能死順手帶走左main board嘅元件都唔定 ...
roytam1 發表於 2016-10-29 20:08

試試下  風扇會郁,但係個power燈唔着,係咪可以當隻 switch 已死?

試試下  風扇會郁,但係個power燈唔着,係咪可以當隻 switch 已死?
傳紙仔 發表於 2016-11-2 01:36

係