[操作疑難] 買吸頂式Router

請問係香港有邊個牌子可以買到裝上天花既Router.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

之前有位師兄裝部UAP AC PRO係天花板
你可以睇下

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

之前有位師兄裝部UAP AC PRO係天花板
你可以睇下

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android ...
蠢貓 發表於 2016-11-8 16:35

好,thx

樓主要留意吸頂式的多數係access point,要配合router使用。

回覆 3# samng1982

UAP AC PRO唔係router,係AP

[quote]樓主要留意吸頂式的多數係access point,要配合router使用。
ckshum 發表於 2016-11-8 16:53 [/quote

多謝提醒,POE供電部份本身係唔係自帶已經有喇?要唔要另外買一個POE適配器.

回覆  samng1982

天宮葉月 發表於 2016-11-8 16:58

謝謝提醒

[quote]樓主要留意吸頂式的多數係access point,要配合router使用。
ckshum 發表於 2016-11-8 16:53 [/quot ...
samng1982 發表於 2016-11-8 17:31

POE要router或switch支援,否則要用POE injector。有些AP會跟埋POE injector,買嘅時候要問清楚。

回覆  samng1982

天宮葉月 發表於 2016-11-8 16:58

係咩冇留意

回覆 1# samng1982

UAP AC Pro 有跟PoE injector的,慢一你買其他牌子冇跟,亦唔貴,不過買時要注意制式~

安裝可以參考一下我的個案
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ice&tid=2328914