[操作疑難] 無法驗證Universities via CSL/Y5ZONE

今個月初頭用開大學wifi都冇問題,但之後間歇性無法驗證,到琴日開始去邊個熱點都係連唔到線。

ID PW一樣,冇改過,但係就出驗證問題

我識得有FD(唔同院校)都有呢個問題,請問有冇師兄知道點解決?thanks

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# bw706

Pccw個university wifi係咁
佢server有時同唔到大學個server驗証就係咁
解決方法一係del左個wifi profile再入過
一係用csl個ssid入去再用webgui login

回覆  bw706

Pccw個university wifi係咁
佢server有時同唔到大學個server驗証就係咁
解決方法一係del左 ...
留白兄 發表於 2016-11-13 18:19

試過幾次forget wifi ,再入過都唔得

用CSL就搵唔到有大學option,而家焗住手動登入儲值卡嗰wifi

---deleted---

回覆 3# bw706

csl webui 係有得揀用大學account login既

今個月初頭用開大學wifi都冇問題,但之後間歇性無法驗證,到琴日開始去邊個熱點都係連唔到線。

ID PW一樣 ...
bw706 發表於 2016-11-13 16:14

我用左university via pccw/csl, 灣仔站成日出現呢個問題

其他地鐵站都間唔中會出現

畢業生有無得用?

畢業生有無得用?
chanman60 發表於 2016-11-13 19:32

呢個account 係life time

起全香港的大學,university via csl/y5zone 就可以用,超值!!!!

回覆  bw706

csl webui 係有得揀用大學account login既
留白兄 發表於 2016-11-13 19:10

我見得上台/儲值卡/一機無限等option
唔見有大學

回覆 9# bw706

tomorrow cap圖比你