[操作疑難] 求推薦"低辐射" router

求推薦"低辐射" router

簡單做完資料資料搜集
暫時有2個 model
router 真係唔熟.
求網友指點.
thank you

1: NETCORE AC1 HK$2XX, RMB$11X

巴打upsangel 推介

http://upsangel.com/router-2/2016-100mbps-broadband-router/

不過睇簡介,NETCORE AC1 "低辐射" 係因為可以較 wifi 強弱和有獨立wifi開關.

2: R6220

有獨立wifi開關.
自稱比國內品牌"低辐射" 40%

老老實實 :

1. 咁怕幅射﹐咪鬼用wifi

2. 香港有賣的wifi router (家用無需申請牌照)﹐全部都有跟國際標準﹐全部都不會超出國際幅射標準的。

3. 手機的幅射仲勁過wifi

4. 你的鄰居的wifi強弱﹐唔到你控制

老老實實 :

1. 咁怕幅射﹐咪鬼用wifi

2. 香港有賣的wifi router (家用無需申請牌照)﹐全部都有跟國際標準 ...
peter_chan 發表於 2016-11-14 14:42

4. 你的鄰居的wifi強弱﹐唔到你控制<---同意X2...屋企十年前沒咩人WIFI...而加完全被WIFI包圍....

4. 你的鄰居的wifi強弱﹐唔到你控制
charcsc2000 發表於 2016-11-14 14:43

你已被Wifi覆蓋!

你已被Wifi覆蓋!
nnd 發表於 2016-11-14 14:46

呢個唔係最大問題....
以前就算用2.4ghz好都快...而加個個鄰居都用WIFI...
而加一定要有5ghz或LAN...

有這要求但只看國產?

電話台啲輻射仲毒

不如搵個可以定時熄wifi嘅仲實際

電話台啲輻射仲毒

不如搵個可以定時熄wifi嘅仲實際
astrial 發表於 2016-11-14 15:29

插落定時socket  

via HKEPC Reader for Android

看到二樓之後,我嘅回覆都喺多餘

求推薦"低辐射" router

簡單做完資料資料搜集
暫時有2個 model
router 真係唔熟.
求網友指點.
thank you ...
zxczxczxc 發表於 2016-11-14 13:05

首先你應該投資鉛制家居牆, 再只用有線 router