月經: 邊只ROUTER好...

屋企只ROUTER用左6年緊,琴日終於壞左,爬完文,我都係唔知買邊只好...

HKBB 1000MB
LETV、TVSUPER、小米盒同6部手提電話同兩部TAB晚晚食飯前後會同時用WIFI... 然後插LAN線PS4
BUDGET: 1000蚊
唔BT唔VPN,純上網

我睇左好多文,諗緊R7000定AC68,因為尼兩部最多人討論,同埋都係BUDGET內....

求高手指教

THANKS

唔bt唔vpn唔刷fw
是但一隻gigabit port router可以了

用緊ac68u, 過千呎兩端有4~5Mbps

我用緊R7000+1000Mbps BB
唔錯 幾好用
但比較大部下
不過速度快 散熱好 夠穩定

唔BT唔VPN,純上網,咁就求論其giga lan router啦,使鬼1差budget,隻隻都會壞同wifi斷線架啦

又唔係要靚,又唔係要身材好,黑米都搞掂

唔介意睇電視有機會有斷下斷下就是但一隻囉

via HKEPC Reader for Android

唔bt唔vpn唔刷fw
是但一隻gigabit port router可以了
minibanana 發表於 2016-11-14 18:24

Gigabit Port係咪要分消化到幾LAN TO WAN? 我記得N年前我中過伏,買左TP,當年屋企係500MB,經只TP變左得百幾MB上網,雖然數字遊戲,但係梗係想搵只消化到1000MB架啦...

用緊ac68u, 過千呎兩端有4~5Mbps
CTC 發表於 2016-11-14 19:46

好似有幾個版本,諗緊,上網做緊功課。

我用緊R7000+1000Mbps BB
唔錯 幾好用
但比較大部下
不過速度快 散熱好 夠穩定 ...
清涼快 發表於 2016-11-14 23:10

"不過速度快 散熱好 夠穩定" 又幾吸引,R7000有無話好似AC68咁分幾個版本?

唔BT唔VPN,純上網,咁就求論其giga lan router啦,使鬼1差budget,隻隻都會壞同wifi斷線架啦

又唔 ...
hellolo 發表於 2016-11-15 02:23

琴晚借左只小米返尼,TV SUPER斷下斷下咁,我想穏定.... 1差BUDGET係因為屋企多人用,想買個好D...