[操作疑難] 求介紹Router, 早幾個月隻RT-N12HP死左...

用緊HKBN 1000
早幾個月死左隻ASUS RT-N12HP
換左隻TP-LINK TL WR1043ND v4...
之後打機果陣出現突然無信號情況...
Windows已重新安裝...無BT...條線淨係用黎打機...
Windows無出現斷線, 但係in/out停晒
直插PC乜事都無...

跪求師兄介紹邊隻牌子既Router隱陣...?
之前用隻RT-N12HP用左幾年乜事都無, 突然屎左...so sad...Orz...
600蚊以下...

RT-AC66U

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# mcgate

謝謝...好像要900幾蚊

回覆  mcgate

kuen1942 發表於 2016-11-15 20:31

用66不如用68,如要12hp差不多試新出那隻58u
http://www.price.com.hk/product.php?p=235655

回覆  mcgate

kuen1942 發表於 2016-11-15 20:31

一分錢一分貨呀.

一分錢一分貨呀.
jon12345 發表於 2016-11-16 11:15

呢個價比如買R7000

回覆 1# kuen1942

會唔會考慮加少少買tenda ac18, 自己flash返 asuswrt-merlin

其實你用無線定有線?有冇試update firmware或拎去代理保養

PS:我無用過,重用緊Asus N16

呢個價比如買R7000

321 發表於 2016-11-24 13:20

r7000好正,好穩定,用左大半年冇投訴