月經 VPN Router 推介 (提供建議post )

經過2個月爬文 親身體驗後 感覺Asus AC68U 係一個幾唔錯既推介. 因為只需要改做 koolshare merlin filmware X7.2就有齊人人成日問既VPN 包括基本PPTP openvpn. 新既shadowshock server 同 L2TP server 亦有.啱哂中港兩地走既朋友. 無論乜野OS 都支持
如果叻既可以買另一個大陸牌子tenda AC18好似亦可. 不過係老翻野. 有需要既朋友可以參考下.
個人經驗目前在大陸用shadowsocks 最穩定 不過iOS 要另外買多個apps 先用到

ac68u正野...
如果stock rom都有埋L2TP就
宜家都係OpenVPN頂檔...
整佢個制ios...

依家我中港兩地都用緊totolink a2004ns既內置VPN function, 感覺尚算穩定, 勝在很平宜既方案.

回覆 1# tsoi_tou

月經post 依度幾時變左高登

依家我中港兩地都用緊totolink a2004ns既內置VPN function, 感覺尚算穩定, 勝在很平宜既方案. ...
chanfc2004 發表於 2016-11-18 12:21

但IOS 10 用吾到PPTP

依家我中港兩地都用緊totolink a2004ns既內置VPN function, 感覺尚算穩定, 勝在很平宜既方案. ...
chanfc2004 發表於 2016-11-18 12:21

請問這型號有冇 L2TP
你自己本身係咪用緊可以用到呀

即係ios10用到?

我都求緊有L2TP server嘅router
宜家用緊tomato shibby嘅firmware
佢個openvpn設置好困難

請問這型號有冇 L2TP
你自己本身係咪用緊可以用到呀
kato88 發表於 2016-11-18 21:21

冇 L2TP

ac68u正野...
如果stock rom都有埋L2TP就
宜家都係OpenVPN頂檔...
整佢個制ios... ...
tatgor 發表於 2016-11-17 22:41

Openvpn 比起 PPTP /L2TP 慢很多!
(修正:再試d speed 又唔係好大出入!)