線同ROUTER會有唔夾情況?

Case 1:
Modem -> LAN入牆 -> LAN出牆 -> PC
無問題

Case 2:
Modem -> LAN入牆 -> LAN出牆 -> ROUTER -> PC
Upload speed = 0Mbpes
上唔到網

Case 3:
Modem -> Router -> LAN入牆 -> LAN出牆 -> PC
無問題

全部用同一組器材
R爆頭

入牆線夾錯左,tx同rx調轉左
好舊既router唔識自動識別,但電腦識自動識別

一係就入牆線太廢,router port又唔夠力,電腦port就剛夠力

回覆 2# minibanana

咁我換過隻router (依家用緊N56U) 有無幫助

N56U 好夠,你九成係入牆接線出問題,有D電工唔Q識接線亂來的。自己打開來對一對

回覆 4# happymundus

我仲比左4百幾蚊叫個師父上黎整
依家入牆個位係RJ45頭黎
出牆會有粒色仔,再插多條LAN線出黎駁落ROUTER
係唔係應該色仔個度出事?

N56U 好夠,你九成係入牆接線出問題,有D電工唔Q識接線亂來的。自己打開來對一對 ...
happymundus 發表於 2016-11-29 01:54

同埋見到佢有個野test signal
出入都係1~8順住著燈

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

回覆  happymundus

我仲比左4百幾蚊叫個師父上黎整
依家入牆個位係RJ45頭黎
出牆會有粒色仔, ...
Jimmy0911 發表於 2016-11-29 01:59

你比左4百幾蚊叫師父上黎整!依家還有問題,請問個師父邊度揾返來?

你比左4百幾蚊叫師父上黎整!依家還有問題,請問個師父邊度揾返來?
亞超 發表於 2016-11-29 07:56

上網搵咋,東涌都無師父
出事喇咁,唉

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

上網搵咋,東涌都無師父
出事喇咁,唉

Jimmy0911 發表於 2016-11-29 08:11

是近東涌藍天海岸?

回覆 9# 亞超

要再入D, 係逸東