和記上網穩定嗎?

見佢幾平咁,就黎滿約有d想轉

除左上大陸網慢少少,其他唔覺有咩問題

剛轉用和記一個月左右, 都好穩定, 去本地網站好快, 但去大陸同外國網站好慢, 比之前用 PCCW 8M 仲慢......

剛轉用和記一個月左右, 都好穩定, 去本地網站好快, 但去大陸同外國網站好慢, 比之前用 PCCW 8M 仲慢......: ...
kevinckc 發表於 2016-11-29 22:28

大陸冇得講係p記快既,不過其他外國網我又冇咩野

剛轉用和記一個月左右, 都好穩定, 去本地網站好快, 但去大陸同外國網站好慢, 比之前用 PCCW 8M 仲慢......: ...
kevinckc 發表於 2016-11-29 22:28

我睇youtube同bt都幾快

大陸網其實我都好少上

3仔100M用咗N年,無乜大問題,
一般情況下速度足,大陸網比較慢,但接受到
可以同時俾3個或以上真IP上網, 試器材set器材好方便,唔會影響其他人上網
需要呢個功能,别無他選

3仔100M用咗N年,無乜大問題,
一般情況下速度足,大陸網比較慢,但接受到
可以同時俾3個或以上真IP上網, 試器 ...
solexkey 發表於 2016-11-30 00:00

器材應該冇咩特別野要試
不過我都係而家先知佢原來可以俾3個或以上真IP上網

器材應該冇咩特別野要試
不過我都係而家先知佢原來可以俾3個或以上真IP上網 ...
gigikkk000 發表於 2016-11-30 00:13

我嗰plan好多年前包好多嘢,一直續約無轉内容,你個新Plan而家唔知得唔得

我睇youtube同bt都幾快
fungcrazy 發表於 2016-11-29 23:10

youtube 本地應該有 server, 所以我都好快, 而 BT 多人 download 既seed 好多又係本地, 所以都無問題, 反而 stream video 既, 好似 iptv, server 響 內地, 歐洲等等用和記就好慢, 慢到直頭睇唔到, 駁vpn 去 hkbn 即時快三幾倍,變得好順...

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone