[開箱] intel X540-T2開箱

等遲下ASUS隻10G Switch XG-U2008推出
先再入多張T2暢玩
(距上次10G測試POST已經係三年前,居然等左三年先有機會接觸10Gbps等左三年先平民價 )

今晚太累唔想上機往 可能等周日先上機
純開箱
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

amazon買?

山寨定原廠?

之前淘左張山寨貨

有散熱風扇

$699人仔

用嚟比PC直駁NAS

山寨定原廠?

之前淘左張山寨貨

有散熱風扇

$699人仔

用嚟比PC直駁NAS
kofz 發表於 2016-12-5 20:20

淘佬版
咁Ching你有冇問題,行到10G?穩定?
洗唔洗特別安驅動,定係上機就用得?

(我當初以為係拆機貨,淘佬個店主話係OEM版)

ching 你呢張係原裝intel 定所謂OEM intel 芯片?幾多錢?可以比條link我嗎? 係win10 同ESXi 有無driver ?

Thx!

淘佬版
咁Ching你有冇問題,行到10G?穩定?
洗唔洗特別安驅動,定係上機就用得?

(我當初以為係拆機貨 ...
a39g99 發表於 2016-12-5 21:04

ching , 你張山寨貨係唔係intel chipset ? 咁直接NAS 個port 係唔係 SFP+ ? 我都準備買張卡比部TS-1635同部PC直駁用,唔知你呢張卡同NAS佢夾唔夾?係咪就咁話要條DAC cable 就可以?有無link可提供?

Thx!

山寨定原廠?

之前淘左張山寨貨

有散熱風扇

$699人仔

用嚟比PC直駁NAS
kofz 發表於 2016-12-5 20:20

ching 你呢張係原裝intel 定所謂OEM intel 芯片?幾多錢?可以比條link我嗎? 係win10 同ESXi 有無driver ?

T ...
=.= 發表於 2016-12-8 03:15

我唔係好清楚點分OEM定原裝
但張卡上機後可以正常使用
我用Windows10,上intel官網下載個驅動就用到

淘佬你搜間間都差唔多,揾銷量高果間就Ok

10Gbps我味有機會試...因為隻10G switch味出

留名等report