[操作疑難] (重開)拉線入屋裝光纖問題!

我屋企在10多年前裝修過,拆左一面牆及間左間房,呢幾年KEEP住有寬頻公司打黎免費升級光纖,但個個師傅都話裝唔到,
1)原本出面入屋果條喉係起本身冇拆果面牆度,師傅話以前裝修師傅手工唔好,冇拉好個管,所以佢地拉唔到線入屋。
2)大廈唔比拉明線。
3)曾經試過門口對講機拉線,但因為已前裝修有石屎封住左個位,有機會拉到既,但係就要打穿佢,有機會令到4圍牆身都裂。 想問下有冇方法可以拉線入屋?依家一直都KEEP住8Mbps上網 加加埋埋PCCW師傅都起馬上左黎5次都搞唔掂,HKBN都試過兩次,師傅仲話呢個情況要局住用佢地8mpbs,都轉唔到其他公司,想請問下有冇得搞?除左大裝修

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

想問下有冇師傅推介 同埋上次有位師兄pm左我可以幫我睇睇,我洗左機個record冇左 搵唔返你

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

你pm我,我可以上門睇,要收小许車馬費100,200元左右

唔知可否講下邊區?預下交通費 ;-)

唔知可否講下邊區?預下交通費 ;-)
hkjimmytam 發表於 2016-12-19 14:46

南區,預幾錢左右?冇哩方面資訊

你pm我,我可以上門睇,要收小许車馬費100,200元左右
catandfrish 發表於 2016-12-19 01:38

師兄我之前pm過你

你死心啦!! 七個師父上嚟都唔得你都唔信???? 1個2個就唔信啫, 呢行師父安裝不成功係無錢架!! 陰功, 點會揸流呀??  你揾外行人上尼睇有咩用呢? 佢話得又點呢?? 又唔係佢裝!!

你死心啦!! 七個師父上嚟都唔得你都唔信???? 1個2個就唔信啫, 呢行師父安裝不成功係無錢架!! 陰功, 點會揸 ...
eric.ho 發表於 2016-12-20 00:15

咁又唔係,好多時難攪就會唔做,錢又唔會多左,煩野試完唔得又收唔到錢

我屋企在10多年前裝修過,拆左一面牆及間左間房,呢幾年KEEP住有寬頻公司打黎免費升級光纖,但個個師傅都話 ...
CWM9898 發表於 2016-12-18 17:43
向業主立案法團建議加設喉管。

回覆 9# octopusman

但係只係我個單位問題 其他單位都可以用到暗喉拉線