國內中國電信問題

小弟國內公司  廣州地區
用中國電信 adsl 100M dl 2m ul
(寬頻師父 拉光籤入來 我叫佢開通撥號 要輸入帳戶和密碼)
小弟自行 連接 tp link 平價 wifi router 設定好  帳戶和密碼
再飛條線 去 d-link 24 - port switch
其他電腦 約 6部  + 防盜 舊式15支鏡頭 (非 IP cam)
全部連去 switch  上網正常

請問這個情況  24小時無斷電 有UPS 後備電源
個 Ip 地址 是否會變動
用 gDMSS Lite APP  是否可 香港連線 看回國內情況
除了 Ip  還要提供 什麼資料 ?

(寬頻師父 拉光籤入來 我叫佢開通撥號 要輸入帳戶 ...
士碌架 發表於 2016-12-20 10:59

係撥號光纖, 唔係ADSL, 中國電信會將個IP每24小時變1次.

(寬頻師父 拉光籤入來 我叫佢開通撥號 要輸入帳戶 ...
士碌架 發表於 2016-12-20 10:59

我深圳電信100M就算唔斷電IP隔一後時間就會變, 應該係佢斷你線, 至於幾耐就唔定, 試過最快半日, 最耐一星期左右

係撥號光纖, 唔係ADSL, 中國電信會將個IP每24小時變1次.
雯雯 發表於 2016-12-20 11:16

咁 是否等於  無方法 在香港睇到上面情況
(不加錢攪fix ip 和 增加器材)

咁 是否等於  無方法 在香港睇到上面情況
(不加錢攪fix ip 和 增加器材)
士碌架 發表於 2016-12-20 11:19

用DDNS + 同電信要真公網IP.

用DDNS + 同電信要真公網IP.
雯雯 發表於 2016-12-20 11:23

真公網IP. 是否 一個固定 Ip 專線

真公網IP. 是否 一個固定 Ip 專線
士碌架 發表於 2016-12-20 11:43

不用.