網絡保養及維修顧問服務???

頭先收到呢封電郵,用得好好地無啦啦冇野
真係唔知乜事
咩係網絡保養及維修顧問服務??? 我有用商業寬頻都唔知咩黎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

頭先收到呢封電郵,用得好好地無啦啦冇野
真係唔知乜事
咩係網絡保養及維修顧問服務??? 我有用商業寬 ...
冷 發表於 2016-12-23 01:38

琴日我都收到呢封電郵。我估係3仔給某些客戶提高服務,上門幫佢地解決網絡問題。一般都係wifi設定,或者某地位置訊號弱。佢寫原本係收150元,現在就給等選客戶免費服務。

真係唔知乜事
咩係網絡保養及維修顧問服務??? 我有用商業寬頻都唔知咩黎
冷 發表於 2016-12-23 01:38 AM

封信寫住「3家居寬頻」喎

琴日我都收到呢封電郵。我估係3仔給某些客戶提高服務,上門幫佢地解決網絡問題。一般都係wifi設定,或者 ...
LaMancha 發表於 2016-12-23 09:30

姐係同hkt premier一樣

封信寫住「3家居寬頻」喎
TH30 發表於 2016-12-23 09:44

我話連商業寬頻都無呢啲服務

琴日我都收到呢封電郵。我估係3仔給某些客戶提高服務,上門幫佢地解決網絡問題。一般都係wifi設定,或者 ...
LaMancha 發表於 2016-12-23 09:30

我岩岩問左3,佢話唔係幫人set 家居無線網絡
而係由屋企modem去到大廈機房至機樓全面檢查線路
同埋上門既人唔係平時維修師父

我岩岩問左3,佢話唔係幫人set 家居無線網絡
而係由屋企modem去到大廈機房至機樓全面檢查線路
同埋上門 ...
冷 發表於 2016-12-23 13:10

其實咁是否作為對外判師傅一個覆核,查佢地是否安裝妥當。可能有些師傅趕時間,光纖隨便接駁,影響網絡表現。

其實咁是否作為對外判師傅一個覆核,查佢地是否安裝妥當。可能有些師傅趕時間,光纖隨便接駁,影響網絡表 ...
LaMancha 發表於 2016-12-23 16:21

唔會隔成年先覆核啦 網頁又冇寫呢個係咩

hkt premier都有顧問服務
http://www.hktpremier.com/hktpremier/eng/exclusive/

我都收到呢封野,不過無理佢 delete 左。。。

回覆 9# hkjimmytam

原來你都有用3
我係好奇係咩服務