今期 HGx 寬頻好似幾抵?

1000M+ 寬頻電話 +mytvsuper, 33個月約,平均$136 月費

用緊 HKBx ,呢幾日到期,最衰唔記得要續約,
頭先打去一問:要 $248一個月,怕怕.但我又唔多
想返轉頭去 HGx,有冇人用緊 HGx?:

用緊100M多年..我覺得網絡質素OK,無乜出現過問題
不過呢度3仔仇家多,你預咗之後大把人會鬧爆

用緊100M多年..我覺得網絡質素OK,無乜出現過問題
不過呢度3仔仇家多,你預咗之後大把人會鬧爆 ...
solexkey 發表於 2016-12-31 17:28

家用13年,我都認同

但係成日出海返大陸嘅話我都會鬧爆

嘩,呢個價同 HGC 電視廣告100Mb 一樣

HKBN舊客一向慘過食屎
轉去其他 ISP 做新客好過

3 幾平都唔會用,出海慢,冇CS, cut又煩

1000M+ 寬頻電話 +mytvsuper, 33個月約,平均$136 月費

用緊 HKBx ,呢幾日到期,最衰唔記得要續約,
頭先打去 ...
andyhkepc 發表於 2016-12-31 17:22

唔簽多3個月(36個月約)?
188x24/36=$125.34.
https://hub.threebb.com.hk/36Free12.do?method=init

不過佢個mytv super只係免費1年, 唔cut的話, 會自動每月收$98, 小心.

以前3仔永遠都係10個煲9個蓋,成日壞線就偷其他客既好線比你用住先
等你消左張投訴單先,一座大廈長期有1-2個人用唔到
等到而家冇哂人用先黎平賣都冇乜人信

3HK 忍到就好。本人自從用過4年HGC以後一世永遠都唔會再用。
(2010-12年ADSL 10M寬頻→2012-14年VDSL2+ 100M對等寬頻。)