[操作疑難] 有無C兄用過 brocade

小弟想買個24 port switch 比公司用, 有舖頭話有隻牌子叫 brocade ICX 比 HP switch 抵用, 小弟返家上網查極都無乜關於呢個牌子 switch review, 想請教各位用過嘅高手, 呢款 switch config 會唔會好困難. 謝

信人不如信自己, 如果連自己都懷疑, 放在公司用出問題, 比人插就抵死.
D SALES話 抵用=平, 即佢食水深D.

唔熟隻product就唔好用新野,尤其响公司用,除非老細講到明要最cheap嗰隻(咁就係佢make decision),否則都係買番大牌子好D,因為到時就算奶咗野,都可以話"我已經買大牌子,又唔係最cheap嗰隻喇喎"

小弟想買個24 port switch 比公司用, 有舖頭話有隻牌子叫 brocade ICX 比 HP switch 抵用, 小弟返家上網查 ...
heyman 發表於 2017-1-18 22:22

Brocade比HP抵用...唔會掛,,應該貴D先岩...
我公司用緊...

唔熟隻product就唔好用新野,尤其响公司用,除非老細講到明要最cheap嗰隻(咁就係佢make decision),否則都係買 ...
wyhui5124 發表於 2017-1-19 11:12

+1!唔熟唔好試新野,香港D老闆接受程度....

選HP,用細牌子中伏是你

i don't hear this brand.......
should find the hardware with good stability for IT equipment

回覆 6# skywolf08

brocade一定唔係細野,如果brocade細,咁juniper 一定都係細野

i don't hear this brand.......
should find the hardware with good stability for IT equipment
guitarsoloprs 發表於 2017-1-19 12:02

you can do some research....
if you know Juniper than brocade is same grade with juniper

Reference:
https://www.gartner.com/doc/repr ... 1-36UFTCZ&st=sb

Brocade係比較新公司,原來2008年食咗Foundry Network,仲出埋100G E 產品,咁唔算細囉。

https://en.wikipedia.org/wiki/Brocade_Communications_Systems

但都係嗰句,公司用的話,揀番自己熟悉的產品。