[操作疑難] 4G 代替8m 寬頻

而家仲有無人用呢個方法?
其實仲有無無限plan或者抵玩既儲值卡
唔係因為8m收得貴 係真係太慢喇

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

用HKBN 果個無限4G 唔限速plan啦。446蚊一個月。儲值卡我未見過有無限流量又唔限速。除非你肯用6GB或者10GB套餐

via HKEPC Reader for Android

CSL 用量王
搵sales 應該做到~360-400 一個月全包

先試哂幾個台,再去買左4g router就搞掂

via HKEPC Reader for Android

用HKBN 果個無限4G 唔限速plan啦。446蚊一個月。儲值卡我未見過有無限流量又唔限速。除非你肯用6GB或者10GB ...
y8u99amc13 發表於 2017-1-19 23:51

有!數碼賓,我用緊!

而家仲有無人用呢個方法?
其實仲有無無限plan或者抵玩既儲值卡
唔係因為8m收得貴 係真係太慢喇

via HKEPC ...
xwwvvx 發表於 2017-1-19 23:39

有,大把人咁用,
唔計教錢就上台CSL用量王,記住要用埋CAT6 4G Router(華為E5186s-22a)先行得盡!
抵玩就數碼賓,玩3G全日卡有20M DL仲可以用3G/4G平Router就得!
詳情請去電訊網絡版睇舊Post!

CSL 用量王
搵sales 應該做到~360-400 一個月全包
slsso 發表於 2017-1-19 23:55

師兄請問係咪開post問就有呢個價?

師兄請問係咪開post問就有呢個價?
justforfun0227 發表於 2017-1-20 11:07

我係佢打嚟續約offer 既。
CSL 多數會照原價收 (298+18+150), 跟住屈佢免幾多個月 (e.g. 5個月)。

我之前係用電話卡加舊電話 再經router 落lan

但係csl有無真ip比班客仔架?