有關網頁寄存d野

估唔到依家D網頁寄存, 為左搶客, 咩都做得出
DA_ _P_ _ _ S呢間野, 之前聽C兄話口啤唔錯, 用左1年, 以下講下有咩鬼鼠野

1. 售前寫無限儲存空間(但有限file數目250,000, 但無講到, 事後我自己入server見到number問佢地先講), 另外接近年尾, 佢寄封野話我爆儲存空間, 我R爆頭, 再追問, 原來只有5GB使用, 嚴重違反商品說明條例, 但佢想用D鬼鼠方法過骨.

2. 因為佢mail共用outgoing server, 一到節日, 好多公司send greeting時, 你想普通send封email都難, 而且佢粒ip成日比人blacklist, 例如有時send唔到gmail, netvigator等等.

期就到, 唔知有無c兄有其他好介紹, 公司主要用email多.

$156/mn 嗰間,乜都unlimited?邊有咁筍呀

入面有個條款係: Database Unlimited x 5GB (即係一個database唔可以大過5GB?)

$156/mn 嗰間,乜都unlimited?邊有咁筍呀

入面有個條款係: Database Unlimited x 5GB (即係一個database唔 ...
wyhui5124 發表於 2017-1-23 18:13

我都估佢無咁SO, 初頭電話問清楚佢GA, 申請時乜都話無限, 連file數目限制都唔講
之後知道file數目限制, 咁我都覺得合理, 但依家先知原來得5GB用, 咁佢銷售頁又寫無限儲存空間, 玩咩?
以我所知, 九_ $1X 有25GB, 但逐個電郵計

唔知C兄有咩好介紹, 空間都由9佢, 自己backup, 但佢個outgoing server同咁多人共用, 成日比人block真係頂唔順
呢幾日好多公司send greeting mail, 我地都未send, 今日成日得2封成功出到去

please check PM

講親無限容量果啲多數都係無好嘢,呢個世界無免費午餐

估唔到依家D網頁寄存, 為左搶客, 咩都做得出
DA_ _P_ _ _ S呢間野, 之前聽C兄話口啤唔錯, 用左1年, 以下講 ...
minibanana 發表於 2017-1-23 18:07

1) 間間都一定有限, 係你冇呢方面知識姐 google inode

namecheap 平得咁緊要都唔用, 係要用 local 細公司, 咁點幫你?

1) 間間都一定有限, 係你冇呢方面知識姐 google inode
fatdog 發表於 2017-1-23 20:19

我係知唔會有無限咁大隻「夾啦」,所以申請果陣問到明佢有咩條款都好,講清楚用到幾多容量,但佢一味話唔使理,網度米講左無限囉,所以一直都唔知可用幾多,根本無預算,靜係知file數目限250000個,都係我login panel發現問佢先講。

咁佢又講無限儲存空間?其實呢d唔怕違法商品說明條例?究竟捉邊度字蝨可以過到骨?

namecheap 平得咁緊要都唔用, 係要用 local 細公司, 咁點幫你?
fatdog 發表於 2017-1-23 20:19

因為聽過幾個c兄介紹過話好用麻,平平地米試下囉,其實我老闆只係要一個私人email用途,九_$1x, 25GB都夠佢用。同埋之前聽c兄講,佢地7x24都有人聽電話,以前試過間辦公時間都無人聽電話

嬲嬲地自己host好過,但d古寒老闆計過數,fix ip plan差價貴過出面host, 所以情願比出面搞,我都想煩少d比出面搞

我公司個email system 系用vps 158$hkd 120G ssd 無限流量 2vCPU 4G ram

Linux 自己build email server

Sofar ok 120G 都夠10個user 每人20G

因為聽過幾個c兄介紹過話好用麻,平平地米試下囉,其實我老闆只係要一個私人email用途,九_$1x, 25G ...
minibanana 發表於 2017-1-23 21:52

孤9寒老闆計果幾十蚊個月,係我一定小爆佢