[開箱] 小米WIFI3 簡單開箱

簡單開箱簡單試,香港官方買入,SF送貨時以為送錯,個箱大到L...,入面火牛,Wifi一隻...好簡單

1.用app做setting,可以公司控制屋企個隻
2.個app都易用,不過高級setting要用web至可以set,app本身都好多野玩
3.上下載都唔差,179比得上800-900級數,手機我仲要係穿3牆試都收爆同有3M
4.用一,二年應該都無問題,小米Wifi2都2年無死過同reboot
5.屋企得IPad有5G但IOS唔識PrintScreen....所以無貼
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

新玩具

可以詳細D嗎

新玩具

可以詳細D嗎
boyman 發表於 2017-1-24 14:08

詳細咩先

100m wan?

100m wan?
FX-4AGE 發表於 2017-1-24 14:32

http://www.mi.com/hk/miwifi3/specs/

有寫 1個10/100M(乙太網路)WAN埠(Auto MDI/MDIX)

10/100M自适应WAN口(Auto MDI/MDIX)
屋企接受唔到
1號閒人 發表於 2017-1-24 14:36

2睇比到1G你手機都用唔到...加上佢179仲可以點

PCCW 200m我for wifi only, PC同Nas有第2條

PS我之前都係用1G wifi,但用左唔夠一個月放左,因為屋企行1G根本無意義

真係接受唔到...得100M

請問係咪可以設定只開2.4G或5G?
Thanks

請問係咪可以設定只開2.4G或5G?
Thanks
bw706 發表於 2017-1-24 15:21

可以,但我用2合一,有2.4用2.4,有5G用5G全自動