長城寬帶翻墻測試

長城寬帶10M(廣東江門)

Speedtest External IP:14.118.232.31中國電信

PPTP 連接成功,但所有網頁無法顯示。
L2TP完全失敗

Shadowsocks RC4-MD5加密
下載速度:11.34Mbps
上載速度:5.81Mbps
延遲:21ms

via HKEPC Reader for Android

Shadowsocks唔好用 RC4-MD5,好容易被破解,建議用Salsa20或是Chacha20,安全性和速度兩者兼得。

Shadowsocks唔好用 RC4-MD5,好容易被破解,建議用Salsa20或是Chacha20,安全性和速度兩者兼得。 ...
licson 發表於 29-1-2017 07:34 PM

我屋企個ss set咗aes256cfb
等我試下你嗰個會唔會快啲先
而家響大陸連勁慢囉

我屋企個ss set咗aes256cfb
等我試下你嗰個會唔會快啲先
而家響大陸連勁慢囉 ...
pakchi70 發表於 2017-1-30 03:28

有時耐唔耐就LOAD 唔到PAGE

我用RC4-MD5速度幾好。電視寬帶,長城寬帶,聯通移動基本上load YOUTUBE唔使等(720p)。中國電信麻麻地,有d iP出海慢。

via HKEPC Reader for Android

有時耐唔耐就LOAD 唔到PAGE
hkbpc 發表於 30-1-2017 01:29 PM

我試咗用salsa同chacha都連接唔到
唯有用返aes先得

我用RC4-MD5速度幾好。電視寬帶,長城寬帶,聯通移動基本上load YOUTUBE唔使等(720p)。中國電信麻麻地,有 ...
y8u99amc13 發表於 30-1-2017 02:15 PM

大陸我用緊電信
而家真係超級慢....

好彩就嚟到期,而家想轉移動寬頻試下

我用R6300v2 flash 左merlin 用no-ip既ddns/ ip (124.xxx.xx.xx)係上海都唔得..

你既ss-server都要用同一組加密,如果唔係既話當然連唔到。

你既ss-server都要用同一組加密,如果唔係既話當然連唔到。
licson 發表於 2017-2-6 10:20

server同client都要相同加密方式先得