[集思廣益] dual band, 2x2 AC AP邊隻好

屋企用BB1000, 已有Cisco rv130w router
有感Wifi唔夠用, 又唔想再拉(新)明線
想加隻AP提速, 各位師兄有咩高見?

諗緊
Ubiquiti AC LR
Ruckus R310 < 見ebay唔貴但家用會唔會超過左?

2x Laptop
1x WHS2011 (NAS+IIS+VPN用)
2x TV + 盒
通常2部手機

R310??點解唔上R500

屋企用BB1000, 已有Cisco rv130w router
有感Wifi唔夠用, 又唔想再拉(新)明線
想加隻AP提速, 各位師兄有咩 ...
nelsonlee130 發表於 2017-1-31 18:37

以利是錢表示。

via HKEPC Ionic Reader v1.5.2 - iPhone
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 3# cct241292

我都出左AC-LR了, $1199
師兄會夾咩router/switch用?

以利是錢表示。

via HKEPC Ionic Reader v1.5.2 - iPhone
cct241292 發表於 2017-2-2 14:55

中國大拆響香港有個倉, 現貨都係差唔多價....仲唔駛運費.

中國大拆響香港有個倉, 現貨都係差唔多價....仲唔駛運費.
Brainstomer 發表於 2017-2-4 05:03

師兄搭單一問, 想買uap-ac-pro, 邊度有得賣? 幾錢呢?

師兄搭單一問, 想買uap-ac-pro, 邊度有得賣? 幾錢呢?
milkwhl 發表於 2017-2-4 08:18

收PM

回覆 7# Brainstomer

PM埋
諗緊買埋佢隻router 定 usg

回覆 7# Brainstomer

我都對隻uap有興趣, 仲諗緊邊度買好?

回覆  cct241292

我都出左AC-LR了, $1199
師兄會夾咩router/switch用?
nelsonlee130 發表於 2017-2-4 03:19

J1800 software router
Cisco 16 Port Switch

via HKEPC Ionic Reader v1.5.3 - iPhone