[操作疑難] 用路由器VPN後不能連接英雄聯盟 (其它遊戲都無問題)

話說細佬學校果邊就Ban左打唔到機

咁本身我就係個電腦白痴黎,咁見好多同學都買左VPN,咁我又唔想比錢買

咁就用左好多時間爬文,用屋企個路由器整左個VPN出黎

係連接到嘅,都玩到某D學校Ban左嘅Game

但係呢就玩唔到英雄聯盟,其它遊戲都無問題 (例如Steam的csgo),有D網站都上唔到

我估計係Setting果邊有問題,已經試果好多種方法,改DNS之類,但係都係唔得

路由器型號 : Buffalo WHR-G300N (刷左DD-WRT)

就好似咁樣

Vpn連接後

路由器設定

我已經爬左好多文,試左好多方法,但係都係唔成功

希望咁多位師兄可以幫下我

真係唔想洗錢去買Vpn用

已經排除係Game嘅問題,因為試過用其它Vpn係玩到嘅
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用學校d機打機,呢d點幫你呀?返學就好好地讀書啦

用學校d機打機,呢d點幫你呀?返學就好好地讀書啦
minibanana 發表於 2017-2-3 13:54

睇情況啦,樓主無講
可能住學校宿舍,個網絡都全天候封死
咁溫晒書都無得玩下就慘啲

用PPTP VPN幫你唔到...
係set 就一野setL2TP IPsec/Softether/SSL VPN吧...

回覆 2# minibanana

Sorry啊,無講清楚

下面果位師兄講得岩,我住係學校宿舍,有時放假溫晒書想用自己電腦玩下都唔得

回覆 4# Dundee

請問係唔係PPTP連接就唔得?

因為我借過人地D VPN用都係PPTP連接,但係就無依個問題

DD_WRT 入面好似得PPTP連接,見唔到其它方法

唔該晒師兄

回覆  Dundee

請問係唔係PPTP連接就唔得?

因為我借過人地D VPN用都係PPTP連接,但係就無依個問題

DD_WR ...
Rp169169 發表於 2017-2-3 17:03

PPTP 個Encryption N 年前已被破解了...
學校有心做,係可以Decrypt PPTP VPN 再做野...
也有機會個DNS 比校方做了手腳污染...

試下安裝softether落個router 用ssl vpn

回覆 8# tim1014

softether要有20KB free NVRAM, WHR-G300N邊有咁多

回覆 7# Dundee

請問係唔係要換過隻Router支援L2TP IPsec/Softether/SSL VPN先得?

因為唔想特登買過隻Router,如果有其它解決方法,唔洗用錢就好

唔該晒師兄