依家萬匯係咪停哂村屋鋪線

已經一排見唔到做野

我都等緊 佢地再開工
不過村長話萬匯無錢買光纖
仲話要萬匯唔舖光纖,就同我掘番晒d喉出黎

via HKEPC Reader for Android

我條村上年十月簽左約, 話十一月左右有, 但係到而家都無晒聲氣
今日都係上netvigator 30Mb 算

我嗰度都冇哂聲氣
工程就做完好耐,打上去hkbn問佢又話未覆蓋
原本仲有半年pccw約,sales打嚟開出續約條件唔錯
算喇...唔等hkbn,選擇續約pccw
過農曆年前安排裝router,今日師傅上嚟裝機
係LINKSYS EA7500,又唔錯喎,好過自己用開部tp-link好多
舊約提早結束,今日開始新約

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問元朗八鄉一帶,萬匯幫和記鋪既光纖工程係咪都真係停哂?

FREE LINKSYS EA7500?

我嗰度都冇哂聲氣
工程就做完好耐,打上去hkbn問佢又話未覆蓋
原本仲有半年pccw約,sales打嚟開出續約 ...
01faifaifai 發表於 2017-2-6 19:51

仲有半年就有sales找你?

我同你情況一樣
7月完約諗住有hkbn用
點知而家無晒聲氣

打上1000 問30mb有咩優惠
佢話仲有半年約無offer

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

仲有半年就有sales找你?

我同你情況一樣
7月完約諗住有hkbn用
點知而家無晒聲氣

打上1000 問30m ...
ecorange 發表於 2017-2-7 18:08

我舊約到6月中,佢地舊年12月開始已不斷打嚟,我一路推佢話考慮下先
但睇見hkbn越嚟越唔對路,工程完哂,擺街檔sales又走埋,打上去問又話未覆蓋
而且問過其它村擺檔嘅hkbn sales,月費一啲都唔平,只平pccw好少
上月中pccw又打嚟,咁我問下個新約係點啦
嘩...然原來平咁多,咁諗咁多喇,續約啦
跟住安排師傅安裝,排到昨日安裝,安裝後新約即時生效
舊約提早幾個月完,即係又慳回幾百
原本月費$298   現在減番優惠後大約$17x一個月

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問元朗八鄉一帶,萬匯幫和記鋪既光纖工程係咪都真係停哂?
KTC 發表於 2017-2-7 17:44

我一月尾果陣見到村公所果度出左張野話會舖設管道同架䛇接線箱既許可通知。不過就唔係萬匯既,係中港網絡 ( HKC Network) 既。

唔知係咪同光纖有關,因為村口就已經舖左光纖,本身話會舖入去。

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPad

我舊約到6月中,佢地舊年12月開始已不斷打嚟,我一路推佢話考慮下先
但睇見hkbn越嚟越唔對路,工程完哂, ...
01faifaifai 發表於 2017-2-7 20:35

你就好啦
我打上去1000
佢唔采我

話要約滿3個月內先可以續

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone