[操作疑難] HKBN就完約: ........HKBN vs PCCW vs 數碼通?

HKBN BB100 就完約(其實8月完,但都係時候諗下)
(而家 HKBN BB100 $138/月,公屋)

有啲問題想請教大家
1:同樣 100MB/200MB,HKBN vs PCCW 邊個快啲呢?(主要上 facebook、睇股票、間唔中 BT 下)
2:而家用緊 BB100 銅線入屋,不用 modem,轉光纖係咪要好多舊野?
3:光纖入屋、會比現時銅線入屋快嗎?
4:數碼通 = HKBN?..... 傳聞數碼通租 hkbn 線,速度一樣,但價錢平咗,對嗎?
5:點解數碼通月費可以平咁多既?有無鑊氣呢?

另一方面,昨日見到街 sales 易拉架,好似好平,唔知簽唔簽好
200MB 光纖  ($138): 200MB down + 200MB up
100MB 光纖  ($ 98): 100MB down + 100MB up
100MB ADSL($ 68): 100MB down + 30MB up
唔知大家點睇呢?謝謝大家
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

HKBN BB100 就完約(其實8月完,但都係時候諗下)
(而家 HKBN BB100 $138/月,公屋)

有啲問題想請教 ...
dearkaki 發表於 2017-2-18 18:05

你有無用 (網絡) 家居電話

100MB ADSL($ 68) + 家居電話 68 =138

你有無用 (網絡) 家居電話

100MB ADSL($ 68) + 家居電話 68 =138
only 發表於 2017-2-18 18:38

無啦。。。。。。。講起就嬲,家人無啦啦簽咗和記電話3年約,否則我夾埋 hkbn 既電話好平

無啦。。。。。。。講起就嬲,家人無啦啦簽咗和記電話3年約,否則我夾埋 hkbn 既電話好平 ...
dearkaki 發表於 2017-2-18 18:56

和記電話,  幾$1個月

3家居電話$38/$78,其實可以考慮下用和記100MB, 再加你現有電影,合起來才平均每月$92,超值,如果 ...
carlala_com 發表於 2017-2-19 02:41

和記,永不再用,試過駁線問題,對面屋要關 modem 我先上到網,煩到爆

樓主嘅情況同我差唔多。
我如無意外,應該都係會過檔Smartone。
HKBN個續約價,根本上就係叫我走。

我都一樣! $208 , 100MB +  家居電話

我都就到期,係時候又要諗諗計.