低處未算低之-1/1000M寬頻??

PXXW 1000M,師傅裝完得4佰幾唔到五佰,都算!
哩幾日高峰時段(8~11pm)試直插最高得32Mbps,最低就...............

請問有冇師兄知發生乜事??

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試第2個server,試埋ofca o個個
直駁電腦定經左router?

試第2個server,試埋ofca o個個
直駁電腦定經左router?
NeTZoO 發表於 2017-2-23 20:44

試過幾個測速網站都差唔多,最後唔過 40!
經router同唔經都差唔多,反而用WiFi 仲快!
router用Asus隻ac68u

有冇用咩大陸既防毒軟件  我之前有用下載九百幾 上載得十九 熄左之後上下載都九百幾

不如直接開安全模式先試啦,
情況一樣就換過條線,
再唔得就叫PW搞

有冇用咩大陸既防毒軟件  我之前有用下載九百幾 上載得十九 熄左之後上下載都九百幾 ...
539416548 發表於 2017-2-23 21:23

防毒用卡巴斯基,閂咗防毒都只喺上到去4X左右!唉......

不如直接開安全模式先試啦,
情況一樣就換過條線,
再唔得就叫PW搞
chining0923 發表於 2017-2-23 21:33

線已換咗cat 5e 及cat 6都一樣,開安全模式試就真喺上返去正常94xMbps!
以上情況請問師兄到底發生咩事又如何解釋呢?謝謝。

搞咩啊師傅
同埋開左卡巴係會慢幾百MB,我前2日測試過,有經ROUTER,冇卡巴次次9XX U/D
一開卡巴得返3XX-6XX U/D
但係未試過你咁慢,條光纖入面有問題

搞咩啊師傅
同埋開左卡巴係會慢幾百MB,我前2日測試過,有經ROUTER,冇卡巴次次9XX U/D
一開卡巴得返3XX ...
132003hk 發表於 2017-2-23 22:29

我都唔知點解?最麻煩喺wifi快過直插!用手機speedtest apps test都去到2xx!死未?

回覆 9# 阿寬

個 win多唔多野,洗win得唔得?