數碼通卡放WIFI問題

我本身有數碼通手機4G $298 plan(可tethering plan), 加左168蚊既無限數據放入剛買TPLink 4G router 6400 用,即時收到數碼通的信息話唔可以放入手機以外的流動裝置使用。頭24小時順利使用,但之後被block了。打電話上台查詢,話唔支援手機以外裝置。
請問有沒有師兄有同樣問題?

我住村屋, 全屋都幾乎收唔到signal, 唯有一個窗邊可接收4G, 速度穩定, 下載有8-10Mbps.
於是買router 放, 點知用左24小時就唔得

此卡放回ipad用就沒問題, 放router 就唔得

我之前都問過, 數記係唔可以放落 router 用既, 所以我去左揾 C 記。

我本身有數碼通手機4G $298 plan(可tethering plan), 加左168蚊既無限數據放入剛買TPLink 4G router 6400  ...
rowingkit 發表於 2017-2-24 13:47

C Hing,  數記好多規管㗎!

屋企得數碼通有信號。。。

router唔得,咁手機放wifi得唔得?得既買部最平既4g手機咪搞掂

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

屋企得數碼通有信號。。。
rowingkit 發表於 2017-2-24 16:39

用iPad做hotspot有冇被block?

用iPad做hotspot有冇被block?
rhino 發表於 2017-2-24 22:53

用iPad ok. 但能接收信號位置在牆角既窗邊。並且我經常拎ipad 出廳用。
一出廳就接收唔到信號

用iPad ok. 但能接收信號位置在牆角既窗邊。並且我經常拎ipad 出廳用。
一出廳就接收唔到信號 ...
rowingkit 發表於 2017-2-24 23:24

C Hing 住邊區? 收唔到其他台嘅信號?

Hkbn 台會吾會都吾比share

數記M年前曾經推過3G 家居,而家仲有冇>