[操作疑難] ASUS RT-N66U restore 到firmware 但都仲係有問題

我upload VPN setting 上router 果時hang左…
之后成隻router 都用唔到,要restore firmware
咁我DL左個restore utility 同個firmware 跟住做
https://www.asus.com/support/faq/1000814/
第一次restore唔到,但爬左文話要關晒firewall果d
最后成功去到,recover成功,等router reboot 個畫面

但之后隻router同之前一樣,仲係派唔到IP wor
可以點算?

唔好用舊setting save

唔好用舊setting save
NeTZoO 發表於 2017-3-2 12:02 PM

咩意思?舊setting?

咩意思?舊setting?
清仔 發表於 2017-3-2 12:07

你係咪upgrade 完,就咁"倒"番 舊setting 上router?
無自己重新setting 過?

你係咪upgrade 完,就咁"倒"番 舊setting 上router?
無自己重新setting 過?
NeTZoO 發表於 2017-3-2 12:09 PM

我restore 唔係入去web admin度restore
而係下載佢個windows firmware restoration tool

因為我入唔到web admin,我應該點樣reset setting?

我restore 唔係入去web admin度restore
而係下載佢個windows firmware restoration tool

因為我入唔到we ...
清仔 發表於 2017-3-2 12:19

你係N66u 定AC66?
你幅圖up 緊AC66 喎?!

你係N66u 定AC66?
你幅圖up 緊AC66 喎?!
NeTZoO 發表於 2017-3-2 12:30 PM

我係upload
ASUS RT-N66U Firmware version 3.0.0.4.380.7266
應該無錯掛?
p.s. 死之前我係用merlin firmware

我係upload
ASUS RT-N66U Firmware version 3.0.0.4.380.7266
應該無錯掛?
p.s. 死之前我係用merlin fir ...
清仔 發表於 2017-3-2 12:34

你幅圖 寫AC66,個FOLDER 黎?

你幅圖 寫AC66,個FOLDER 黎?
NeTZoO 發表於 2017-3-2 12:37 PM

張圖係官網教學搵,唔同型號但做法係一樣
https://www.asus.com/support/faq/1000814/

我咁樣system restore 應該所有setting都無晒啦
我等佢好耐自己reboot 同人手reboot 都係一樣…
我係咪應該試埋其他firmware 定係部野壞左了?

張圖係官網教學搵,唔同型號但做法係一樣

我咁樣system restore 應該所有setting都無晒啦
我等佢好耐自 ...
清仔 發表於 2017-3-2 12:41

唔會洗SETTING

你試下按住 RESET 制開機,一路按住 入ROUTER IP
之後會有個畫面,你按ERASE NVRAM,咁就可以洗~