88蚊 icable。200M 寬頻 安裝記

今天下午。師父準時到達  由於我去年才取消 icable  所以晤駛拖缐 直接按裝modern 便可以了。 裝后 係PC 上網Ofta 測速 得約120M 速度 問師父何解。師父答初時係咁袈。有D仲得几十架。要慢慢syn 會快架。後來過左2小時 到4點左右。真的去到185M左右.

但去到6點 又得番120M.....,
會遲些再報......

希望今晚唔好跌到.........

被騙鳥
200M 正常是18x.xMb dl / 9.xMb ul

我年前用係 i cable 130M架, 而家都唔預佢卑足200M 速度, 卑番足100M 我都收貨喇

回覆 3# b-29

130M 正常是11x.xMb dl / 2x.xMb ul

正路 Join 130M 好過 200M

被騙鳥
200M 正常是18x.xMb ul / 9.xMb dl
whitechunk 發表於 2017-3-2 18:39

數字game泥。都明。看看今晚如何? 以前130M 都有90M 到110M左右

個上載 對我冇乜用 我都唔up 野架!icable 冇左130M 新plan了。

1847hrs Ofta 測到 92.42Mbps

1850hrs     113.34Mbps

回覆 7# b-29

200M係共享形式 可能夜晚你棟樓開始多人用 所以開始跌速

回覆  b-29

200M係共享形式 可能夜晚你棟樓開始多人用 所以開始跌速 ...
日本和牛 發表於 2017-3-2 18:52

我早預左共享啦 以前用都糸幾穩定嘅 而家咪又幫襯番 .剛剛 119.96Mpbs

我又用router  toto a2004ns 5g 來測試。因iPad 冇Ofta app 搵左個代價用品of ca app . 如下圖
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊