有冇邊部家用 router 係有 guest wifi 得黎又唔太貴?

家人屋企本來全部行 lan, 而家因為要裝ip cam 一定要加 wifi function
但佢地又擔心開左 wifi 好易比人 hack 哂所有野所以想個 wifi  係 isolated 既 (明白要 hack 點都 hack 到, 盡下力咁解)
有冇邊部家用 router 係有 guest wifi 得黎又唔太貴 ($800)?
最好 wifi client 不可以互通 (我記得之前有用過 router 係有呢個 function, 不過又諗唔起係咩 brand 了)
有睇過其他 post, 唔識 vlan 個D所以攪唔到 vlan
最好個 wifi 可以 set 強度 (想有咁細 set 咁細, 因為個 router 同ipcam 極近)
先感謝各位

p.s. 唔要 netgear

Netgear R7000
俾多$99

Netgear R7000
俾多$99
KinChungE 發表於 2017-3-3 00:40

睇黎 ching 見唔到我 last 句 ps

另外我想問而家 netgear 仲有冇 收發 whatsapp 延遲既問題?

家人屋企本來全部行 lan, 而家因為要裝ip cam 一定要加 wifi function
但佢地又擔心開左 wifi 好易比人 hac ...
alanhippo 發表於 2017-3-3 00:33

IP Cam with wifi is a nightmare ...

IP Cam with wifi is a nightmare ...
fatdog 發表於 2017-3-3 00:45

自己屋企用緊 draytek 2925 + 910c 冇問題 wor...

不過佢地個邊唔想買貴野先限 $800

但佢地又擔心開左 wifi 好易比人 hac ...
alanhippo 發表於 2017-3-3 00:33

flash
    dd wrt?

睇黎 ching 見唔到我 last 句 ps

另外我想問而家 netgear 仲有冇 收發 whatsa ...
alanhippo 發表於 2017-3-3 00:42

睇漏左添
咁一係Asus AC68u

睇漏左添
咁一係Asus AC68u
KinChungE 發表於 2017-3-3 00:54

唔好意思問多句

我見隔離 post ac58u 有鑊氣
ac68u 有冇都中招?

唔好意思問多句

我見隔離 post ac58u 有鑊氣
ac68u 有冇都中招?
alanhippo 發表於 2017-3-3 00:59

ac68u係熱D, 但係冇咁大問題
同埋已經唔係新model, 仲早過R7000, 有伏都一早中哂

小米路由