[操作疑難] RouterOS PPTP passthrough 問題

我發現我隻hAP ac 好奇怪
我大概每個禮拜用Win10 WiFi PPTP 經 hAP ac 連線,不過每次用完,Disconnect 之後就一定有問題.

嘗試Connect, Window 就會出現以下Error
Can't connect to VPN
A connection to the remote computer could not be established, so the port used for this connection was closed.

之後我reboot 隻hAP ac 就無事,有無人試過咁??

pptp is cracked
d 人係咪傻嫁?講極都要用 pptp ...

我發現我隻hAP ac 好奇怪
我大概每個禮拜用Win10 WiFi PPTP 經 hAP ac 連線,不過每次用完,Disconnect 之後 ...
chaplin_lee 發表於 2017-3-6 23:15

up下個firmware

回覆 2# fatdog

我唔係大陸用,所以唔好下定論...
我肯定我所在國家無block PPTP

回覆 3# whitechunk

已經用6.38...
改變方向直接用hAP ac dial PPTP, HK IP list mark routing...

不過同樣做法對大陸都仲係睇唔到tudou...

可能VPN唔同...香港VPN自己屋企host (PPTP), 大陸VPN比錢用PureVPN(PPTP/L2TP/SSTP)都唔得

回覆  fatdog

我唔係大陸用,所以唔好下定論...
我肯定我所在國家無block PPTP ...
chaplin_lee 發表於 2017-3-7 18:03

omg ...
1) 我幾時有話大陸?
2) 你唔知唔咩叫做 CRACKED?

up 咗都有問題

回覆  whitechunk

已經用6.38...
改變方向直接用hAP ac dial PPTP, HK IP list mark routing...

不過同 ...
chaplin_lee 發表於 2017-3-7 18:04

P字頭個大陸vpn出晒名流流地

你如果有android

可以試下

咁就可以揾到個問題所在

回覆  whitechunk

已經用6.38...

不過同 ...
chaplin_lee 發表於 2017-3-7 18:04

SSTP hap ac有無import cert? 實在唔得就租個雲裝ROS X86.

回覆 6# fatdog

唔好意思,少少誤會.
不過你都唔洗講道用PPTP=傻嫁...
Anyway,我地和平咁跳過話題,討論返本身個topic