將軍澳馬遊塘成條村9成9都up左30m至100M,我呢幾棟仲係8m!!!???

話說上年PKKW sales入村話有得upgrade 30M, 跟住有sales行上黎問要唔要upgrade, 個陣我唔係屋企,所以無理到, 過左差唔多一年,我上網查覆蓋率見到原來成條村已經9成9都30m, 村口仲100M, 我跟住打電話上去問有冇得upgrade 30M,  佢哋話仲未有喎, 信佢就傻, 有咩辦法? 用左8M都成10年,功嬲呀!!

回覆 1# ultramable

呢啲野,可以要求通訊辦協助, 因為老電點都要聽佢話. 因為有人試過, 所以成功之餘仲整快左.

我見13x號 同16x號有幾間都無喎,係咪離機站太遠,連30M都去唔到啊?
btw 8M同30M真係兩個世界

via HKEPC Reader for Android

我見13x號 同16x號有幾間都無喎,係咪離機站太遠,連30M都去唔到啊?
btw 8M同30M真係兩個世界

via HKEPC R ...
yanchoki 發表於 2017-3-11 11:39

我就係其中一間無30M ,8M真係好慢,仲要俾緊298一個月,兩年前有個師傅上黎維修,佢話條村一早已經可以up 30M,唔使拉線. 成條村都用緊30M至100M成年, 巧唔公平, 打上去又話未覆蓋到, 我真唔信啦,有冇PKKW sales係度,幫幫手

我就係其中一間無30M ,8M真係好慢,仲要俾緊298一個月,兩年前有個師傅上黎維修,佢話條村一早已經可以up 3 ...
ultramable 發表於 2017-3-11 12:42

離寬頻箱太遠又真係無得搞喎,問sale屎都幫唔到你。你打1000叫佢駁去技術部門問下得唔得?

via HKEPC Reader for Android

如離機房over1.2km,做唔到30m

幾多号屋,pm我,我找人看看,有没辦法

幾多号屋,pm我,我找人看看,有没辦法
catandfrish 發表於 2017-3-11 16:41

好的 !

如離機房over1.2km,做唔到30m
catandfrish 發表於 2017-3-11 16:40

無理由架,我後面個幾棟又有30M,照計佢哋仲遠喎....>_<!!

回覆 9# ultramable

會唔會係冇哂port位?