請問裝數碼通ching有關光纖modem+mytv super會用邊隻modem?

主要想知modem會否內置router功能,怕仿效pccw 8045modem....已經到期想甩身

主要想知modem會否內置router功能,怕仿效pccw 8044modem....已經到期想甩身
yuswwai 發表於 2017-3-13 11:46

沒有

http://www.smartone.com/tc/FibreBroadband/plan.jsp

頁面(底)數馬通,提議 AC68U

沒有

頁面(底)數馬通,提議 AC68U
only 發表於 2017-3-13 12:16

就係唔想同佢買或租,寧願自購router, 本身有router同nas,當年就因join左pccw換唔到modem所以冇玩2年幾半…如果join哩個smt包mytv又可以自備router(係想哩個plan)...唔駛硬食router

就係唔想同佢買或租,寧願自購router, 本身有router同nas,當年就因join左pccw換唔到modem所以冇玩2年幾半 ...
yuswwai 發表於 2017-3-13 12:32

HKBN/SMT所有plan都冇2合1 modem
一定要自備router

我都因為搬屋,岩岩新簽左smt 1000m
約左下個星期裝機
但隻router無gigabyte lan
黎緊諗住買隻二手router
平平地三四舊水搞掂
但唔知買咩型號

主要想知modem會否內置router功能,怕仿效pccw 8045modem....已經到期想甩身
yuswwai 發表於 2017-3-13 11:46

數馬通 modem
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

數馬通 modem
only 發表於 2017-3-13 20:27

多謝ching提供

想搭單問下,如果連埋HOME TEL 係咪都係呢隻MODEM?