請問 E5186s-22a + SMT 4g 上網問題

如題 我係用隨身寬頻plan 同已經set apn "internet" 但係都不能上網 ,
手動search 又可以search 到smt 4g 但選完之後就話不能註冊
己經試過換其他台sim又可以正常上網
Smt sim 用舊4g 手指又可以上網

請問仲有冇其他setting set 漏左
謝謝

sor, 可唔可以問E5186s-22a你買左幾多錢?
因為唐樓迫住我用4G Sim上網,我都有意買呢隻

smt 係唔比放落 router 用既。

如題 我係用隨身寬頻plan 同已經set apn "internet" 但係都不能上網 ,
手動search 又可以search 到smt 4g ...
ivantong7 發表於 2017-3-18 13:05

server block 左

sor, 可唔可以問E5186s-22a你買左幾多錢?
因為唐樓迫住我用4G Sim上網,我都有意買呢隻 ...
ritizen 發表於 2017-3-18 15:47

係淘寶買 連運費hkd 1k到

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

smt 係唔比放落 router 用既。
eh123456 發表於 2017-3-18 18:35

謝謝 解答 我問左cs 佢話冇block 之後再打去問佢話一定要用usb 手指先得

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

回覆 5# ivantong7

咁保養方面點計?
係香港買要千五... 想淘但驚冇保

E5186s-22a 可以直接用CSL 4g?
(如果出Cat 9 router唔知可唔可以行全速.. btw佢都唔會比盡你)

E5186s-22a 可以直接用CSL 4g?
--> Yes

回覆 1# ivantong7

隨身寬頻plan 幾錢? 無限?

手動search 又可以search 到smt 4g ...
ivantong7 發表於 2017-3-18 13:05

你個plan有冇分鐘???
有分鐘plan放唔到落 router
唔用手動search 用自動search 得唔得??
我用冇分鐘plan apn用internet B315正常冇問題